Doktor ve Eczacılara 'sahte reçete’ hapsi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 13.06.2013 01:47:00
Aralarında Doktor ve Eczacılarında bulunduğu kişiler, sahte reçete düzenlemekten çeşitli oranlarda hapse mahkum oldu.
Doktor ve Eczacılara 'sahte reçete’ hapsi!

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki Öğretim Üyelerinin kaşelerini kullanarak hayali reçete ve sağlık raporu düzenleyen kişiler, ‘Resmi belgede sahtecilik ve Kamu Kurumlarını Dolandırmak' suçlarından yargılandıkları Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 56 yıl hapis ve 52 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. ceza alanlar arasında, 1 doktor, 5 Eczacı, Eczacı kalfası, İlaç mümessili ve Poliklinik sekreterleri de bulunuyor.

"TANSİYON VE ŞEKER HASTASI OLMAYANA REÇETE"

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suçlamalarla ilgili şu tespitlere yer verildi: ‘‘2007 yılı içerisinde Atatürk Rektörlüğü tarafından yapılan suç duyurusu üzerine başlatılan operasyon kapsamında, Ali G.'nın bir şirkette ilaç mümessili olduğu, Dadaşkent Sağlık Ocağında görevli Doktor Nurullah E. ve İlaç mümessili Ali G. aracılığı ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Öğretim üyelerinden bazılarının isim ve kaşelerini kullanarak 19 hasta için sahte rapor düzenledikleri tespit edilmiştir.’’

İKİ ADET VESİKALIK FOTOĞRAF VERİN, SİZE SAĞLIK KURULU RAPORU ÇIKARAYIM"

Mağdur Nurhayat Y. duruşmada verdiği ifadede, "Dadaşkent Sağlık Ocağına gittiğimde burada bulunan Doktor Nurullah E., bana "Hanımefendi sağlık kurulu raporu çıkarıldığında ilaç farkı ödemiyorsunuz. Size sağlık kurulu raporu çıkarabilirim' diyerek benden iki adet vesikalık fotoğraf istedi. Bende karneyi bıraktım. Benim sağlık karneme yazılan reçeteler, tamamen bilgim dışında yapılmıştır. İmzalarda bana ait değildir" dedi. Erzurum Kriminal Polis Laboratuarı tarafından yapılan analizler sonucu, dava konusu 19 mağdur hastaya ait sağlık karneleri üzerinden düzenlenen reçetelerdeki imzaların sahiplerine ait olmadığı tespit edildi.

SGK’YI 21 BİN 190 TL ZARARA UĞRATMIŞLAR

Yapılan incelemede mağdurlar hakkında düzenlenen doktor raporlarındaki imza ve kaşelerinde, raporlarda ismi bulunan doktorlara ait olmadığı belirlendi. İlaç mümessili Ali G'nin daha fazla ilaç satabilmek için anlaştığı Doktor Nurullah E. ile birlikte sahte reçete ve raporlar düzenleyerek, bilgisi dışında 19 hasta adına kağıt üzerinde ilaç alımı yaptıkları, bu şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu 21 Bin 190 TL zarara uğrattıkları tespit edildi.

56 YIL HAPİS, 52 BİN TL ADLİ PARA CEZASI

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, ’Resmi belgede sahtecilik, Kamu Kurum ve Kuruluşları Dolandırmak, Suç işlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak' suçundan tutuksuz yargılanan Sağlık Ocağı Doktoru Nurullah E.'yi 3 yıl 1 ay 15 gün, İlaç Mümessili Ali G.'yi 7 yıl 6 ay, Hastane Poliklinik Sekreteri Yunus M. ve Bedri S.Y.' yi 7'şer yıl 6'şar ay, Eczacı Mecit D. ve Zuhal A.'yı 2'şer yıl 1'er ay, sahtecilik olayına aracılık eden eczacı kalfası ve memurlar Ümit K., Gökşin Ş., Mürteza Ç., Ali A. ve Mehmet N.K.'yı 2'şer yıl 11'er ay, Kadir K., Özkan B., Murat K., ve Suat G.'yı ise 1'er yıl 11'er ay olmak üzere toplam 56 yıl 15 gün hapis cezası ile toplam 52 bin 974 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Mahkeme sanıklardan Eczacılar Mecit D. ve Zuhal A. İle Doktor Nurullah E.'ye verilen hapis cezalarını 5 yıl süreyle erteledi. Sanıklardan H.Ö., N.M., S.E., S.Ş., B.D., V.T., A.H., M.Ç. ve M.G. hakkında ise beraat kararı verildi.

    

Etiketler : Erzurum, reçeteihapis, doktor,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Ömer Faruk ÇİLTAŞ 13.06.2013 02:06:27

    Faruk çiltaş ın ahı tutuyor Nurullah doktoooorrrr

En Son Haberler