Emine'nin katilinden kan donduran itiraflar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 07.12.2013 20:07:00

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM 
 
Erzurum'da metruk binada cesedi bulunan Emine Karataş’ın, katil zanlısı olarak yakalanan iş arkadaşı Ahmet T., tutuklandı. Emine'yi boğarak öldürdüğünü söyleyen katilin itirafları, kan dondurdu. 
 
AİLESİ KAYIP MÜRACAATINDA BULUNMUŞTU
Erzurum’da bir mobilya mağazasında çalışan Emine Karataş, Nafiye ve Remzi Karataş çiftinin 5 kızından biriydi. Önceki gün akşam saatlerinde Tahtacılar Caddesi üzerinde bulunan iş yerinden ayrılıp Karskapı caddesi üzerindeki evine gitmek üzere yola çıktı. Genç kızdan bir daha haber alınamadı. Ailesi polise, kayıp müracaatında bulundu. Emine Karataş'ı arama çalışmaları sürerken, 1 gün sonra akşam saatlerinde metruk bir binada kadın cesedi bulunduğu yönünde polise ihbar geldi. Yakutiye ilçesi Taşmescit Mahallesi Kuşbaz Sokaktaki metruk binaya girerek eski odunları yakmak için almak isteyen iki kişi, yarı çıplak haldeki genç kıza ait cesedi görünce polisi aradı. Mahallede geniş güvenlik önlemi alan Polis, sağlık ekiplerini çağırdı. Yüzü kanlar içinde olan genç kızın ölmüş olduğu belirlendi. Bulunan kadın cesedinin, kayıp müracaatı yapılan Emine Karataş olduğu tespit edildi.
 
ARKADAŞLARININ İFADELERİ POLİSİ KATİLE GÖTÜRDÜ
Savcının olay yeri incelemesinin ardından Emine Karataş’ın cesedi, otopsi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. babası yıllar önce ölen, Annesi ve erkek kardeşi ile birlikte yaşayan Emine Karataş'ın ölüm haberi ailesini yasa boğdu. Cinayet masası dedektifleri geniş çaplı araştırma başlattı. Öldürülen kızın işyerinde bulunan  mesai arkadaşları ile mahalle arkadaşlarının ifadesi alındı. Bir arkadaşı, 'Emine daha önce kendisi ile aynı işyerinde çalışan ancak  parasını çalıp hırsızlık yaptığı için işten atılan Ahmet T. isimli kişi tarafından tehdit ediliyordu'' dedi. Polis, 1 çocuk babası Ahmet T.'yi kıskıvrak yakaladı. Emniyet Müdürlüğüne bağlı Canayet Masası ekipleri tararından sorguya alınan zanlı 23 yaşındaki Ahmet T., cinayeti itiraf etti. 
 
KATİL ZANLISINDAN KAN DONDURAT İTİRAFLAR
Katil zanlısı Ahmet T., kan donduran ifadesinde Emine'yi nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı: ''Aynı iş yerinde çalıştığımız dönemde Emne bana çok ilgi gösteriyordu.Bu ilgisinden rahatsız olmuştum. Emine'den kurtulmak için parasını çaldım. Bu nednele işten atıldım. Olay günü iş yerinden çıktıktan sonra yanına gittim. Birlikte yürüdük ve metruk binaya girdik. Benimle olmak istedi. Belden aşağı soyunduk. Sonra vazgeçti ve bu kez beni tehdit etti. İtekledim, yere düştü. Yüzünden yaralandı. Başındaki eşarbı alıp, eşarbıyla onu boğdum. Nefessiz kalıp yere yığılınca da korktum ve kaçtım."
 
EMİNE ŞİKAYET ETMEMİŞ
Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, Emine Karataş'ın kayıp olan cep telefonunun da katil zanlısı Ahmet T. tarafından gasp edilip satıldığı belirlendi. Nöbetçi Mahkemeye çıkarılan Ahmet T. 'kasten öldürme, nitelikli yağma ve nitelikli cinsel istismar' suçlarından tutuklanarak Erzurum H Tipi cezaevine gönderildi. Bu arada, Emine Karataş'ın bir kaç kez zanlı tarafından tehdit edilmesine rağmen savcılığa şikayette bulunmadığı belirlendi. 
 
TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRDÜĞÜ SANILIYOR

Bu arada Emine Karataş'ın zanlı tarafından birkaçkez tehdit edilmesine rağmen Cumhuriyet Savcılığına herhangi bir şikayette bulunmadığı öğrenildi. Alanında uzman Emniyet yetkilileri, zanlı Ahmet T.'nin maktule tecavüz edip ya da tecavüze yeltenip karşı koyunca da öldürmüş olabileceğini düşünüyor. Polise göre, zanlı ifadesinde genç kızla kendi rızasıyla ilişkiye girmek istedikleri yönünde yalan beyanda bulunarak suçunu hafifletmeye çalışıyor. Emine Karataş'a tecavüz edilip edilmediği, Adli Tıp rapoları ile kesinlik kazanacak.   

Etiketler : Erzurum, katil, bina, cinayet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler