Erzurum'da Büyük Operasyon

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 03.05.2016 15:19:00
Erzurum'da paralel yapıya mali kaynak sağlayan şüphelilere yönelik yapılan operasyonun kapsamı genişliyor.
Erzurum'da Büyük Operasyon

RADARHABER / ERZURUM  
Erzurum'da paralel yapıya mali kaynak sağlayan şüphelilere yönelik yapılan operasyonun kapsamı genişliyor. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Aralarında cemaate ait 26 Yurt yetkilisi ile dersane sahiplerinin de bulunduğu 154 zanlı hakkında yakalama kararı verilmişti. Şu ana kadar 37 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltına alıanlar arasında dikkat çeken isimlerde yer aldı. 
 
DOĞU ANADOLU BÖLGE İMAMI HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Radar Haber'in ulaştığı bilgilere göre gözaltına alınanlar arasında, Güneş Vakfı Yönetici M.S., KUDAKA (Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) Eski Genel Sekreteri T.Ö. ile iki KUDAKA çalışanı, SODES'ten 1 Yönetici ile iş adamları ve Yurt Yöneticileri bulunuyor. Gözaltına alınanlardan Güneş Vakfı Yöneticisi M.S., cemaate ait dershaneyi satın alarak FETÖ/PDY Terör Örgütüne finans sağlamakla suçlanıyor. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Paralel Yapının Doğu Anadolu Bölge İmamı olduğu iddia edilen İ.İ. hakkındada yakalama kararı verdi. Bölge İmamı İ.İ.'nin İzmir'de olduğu ve bu doğruldtuda İzmir Polisinin Harekete geçtiği öğrenildi. 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“ Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında kamuoyunun aydınlatılmasına yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Operasyonla ilgili Erzurum Cumhuriyet başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle: "Erzurum ilinde faaliyet gösteren ve FETÖ/PDY'ye ait olup, bu yapıya finans sağladığı değerlendirilen U.N.Ö.E. A.Ş., A.Ö.E. A.Ş., H.Ö.E.Y. A.Ş. ve A.E. Ltd. Şti. yetkilileri ve yine bu şirketlere bağlı olarak faaliyet gösteren toplam 26 adet yurt yetkililerine yönelik” yapılan soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde,

16 ili kapsayan operasyonda toplam 154 şüpheli hakkında işlem yapılmasına karar verilmiş olup, elde edilen delil durumuna göre bu şüphelilerden 75’i hakkında “Nitelikli Dolandırıcılık, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Örgüte Finans Sağlamak” suçları ile ilgili olarak gözaltı kararı verilmiştir.Konu hakkındaki soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Mehmet 04.05.2016 09:05:11

    Slm sizden ricam erzurum merkezde toplutaşımada çok sıkıntılı olduğunu bildirmek isterim . Sabah ,akşam mesayi saatleri Dolmuşlara yolcu almalarına izinverilmeyip sürekli ceza yazılan dolmuşlar boş giderken otobüsler tıkabasa dolu iken insanlar işine gençler okuluna zamanında yetişemiyor. Kısacası insanlar zorla otobüse bildirildiği kimse görmüyor...bunlarda yayınlasanız büyükler görsün insanların necektigini

En Son Haberler