Erzurum'da FETÖ/PDY Operasyonu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 03.05.2016 10:00:00
Erzurum'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında çok sayıda iş adamı ve yurt yetkilisi gözaltına alındı.
Erzurum'da FETÖ/PDY Operasyonu

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da kurdukları şirketlerle paralel yapıya haksız finans sağladıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon yapıldı. Aralarında cemaate ait 26 Yurt yetkilisinin de bulunduğu 154 zanlı hakkında yakalama kararı verildi, şu ana kadar 33 kişi gözaltına alındı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, kurulan şirket üzerinden Fethullah Gülen cemaatine finans sağlandığı ve bu yolla devletin zarara uğratıldığı tespit edildi. Soruşturma sonunda düğmeye basan Polis, savcılığın belirlediği 154 şüphelinin yakalanması için operasyon başlattı.

CEMAATE AİT YURTLARIN YÖNETİCİLERİ DE GÖZALTINDA

Erzurum merkezli 16 ili kapsayan eş zamanlı operasyonlarda, şu ana kadar 33 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen aralarında işadamı, kurumlarda görevli memurlar ve 26 Yurt Yetkilisi de bulunuyor. Soruşturma ile ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin soruşturma kapsamında kamuoyunun aydınlatılmasına yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Erzurum ilinde faaliyet gösteren ve FETÖ/PDY'ye ait olup, bu yapıya finans sağladığı değerlendirilen U.N.Ö.E. A.Ş., A.Ö.E. A.Ş., H.Ö.E.Y. A.Ş. ve A.E. Ltd. Şti. yetkilileri ve yine bu şirketlere bağlı olarak faaliyet gösteren toplam 26 adet yurt yetkililerine yönelik” yapılan soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde,

16 ili kapsayan operasyonda toplam 154 şüpheli hakkında işlem yapılmasına karar verilmiş olup, elde edilen delil durumuna göre bu şüphelilerden 75’i hakkında “Nitelikli Dolandırıcılık, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Örgüte Finans Sağlamak” suçları ile ilgili olarak gözaltı kararı verilmiştir.Konu hakkındaki soruşturma devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler