Erzurum'da organ ticareti operasyonu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 08.12.2013 21:23:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum ve 9 ilde düzenlenen "Organ ticareti" operasyonunda, 33 kişi gözaltına alındı. Organ mafyasının içerisinde emekli öğretmen de var.  Bir ihbarı değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri, "Organ ticareti" yaptıkları öne sürülenbir örgütü takibe aldı. Yaklaşık 10 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda, organ ticaretinin bir ayağının da Erzurum olduğu belirlendi. Erzurum, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Bursa, Adıyaman, İstanbul, İzmir ve Sivas'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 
 
ERZURUM'DA YAKALANAN ZANLILAR ANTALYA'YA GÖNDERİLDİ
Erzurum'da gözaltına alınan oargan mafyası üyeleri de Antalya'ya gönderildi. Operasyonlarda 9 örgüt üyesi ile organ nakli olduğu, böbreğini örgüte sattığı ve böbreğini vermek için örgütle anlaştığı iddia edilen 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan örgüt üyeleri E.D., L.S., H.M.D, M.D., C.S, Ü.Ç, T.Ö., M.Z.Ö. ve M.A.Ö , polisteki ifadelerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Bir emekli öğretmenin de arasında bulunduğu zanlılardan T.Ö'nün Antalya'daki bir özel hastanede gece müdürü olduğu öğrenildi.  Zanlılar, mahkemece "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, Örgüt faaliyetleri kapsamında insan ticareti yapmak, organ satın almak ve satmak, organın satılmasına aracılık etmek, Resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla tutuklandı. 
 
İŞTE ÖRGÜTÜN ÇİRKİ YÜZÜ

Örgütün, paraya ihtiyacı olan kişilere ulaşıp, böbreğini satmaya ikna ettiği, ardından da sahte belgeler düzenleyerek bu kişilerle böbrek hastalarını akraba gibi göstererdikleri öğrenildi. Örgütün, böbrek nakli olacak kişiden 150 bin lira aldığı, böbreğini satan kişiye de 50 bin lira verdiği iddia edildi. Örgütün bu şekilde 8 organ nakli gerçekleştirdiği, nakillerden birisinin de İran'da yapıldığı öne sürüldü. Örgütün, böbrek nakli bekleyen hastalara, nakil yapılan hastanelerin çevresinde ve diyaliz merkezlerinde ulaştığı belirtildi. 

Etiketler : Erzurum, mafya, organ, ticaret,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler