Erzurum'da silah kaçakçılarına darbe

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 27.05.2013 17:54:00
Silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Erzurum'da silah kaçakçılarına darbe

Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da, silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. İl Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce (KOM), yaklaşık 4 aydır sürdürülen çalışmalar sonucunda toplu halde silah ve mühimmat ticaretini gerçekleştiren şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Tekman nüfusuna kayıtlı M.Ç. başta olmak üzere M.E, Ş.C, D.K, M.A.D, A.T, H.A, B.Ö, M.Ö, E.T ve H.A, isimli şahısların genelde Karadeniz Bölgesi el yapımı ruhsatsız silahları temin etmek suretiyle Erzurum ile ilçelerinde, silah ve mühimmat satıcılığı yaptıkları ya da kurusıkıdan çevrilme ruhsatsız silahları müşterilere pazarladıkları, bu yolla maddi menfaat sağladıkları, müşteri temini için şüphelilerin birbirlerine aracılık ederek toplu halde silah ve mühimmat ticareti yaptıkları tespit edildi.

ÇOK SAYIDA SİLAHA EL KONULDU

Planlı soruşturma süresinde 8 ayrı yakalama sonucunda toplam 1 adet Kalaşnikof Marka tüfek, 138 adet 7,62 mm çaplı Kalaşnikof fişeği, 2 adet Kalaşnikof şarjörü, 10 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet tabanca şarjörü, 36 adet 7,65 mm çaplı fişek, 44 adet 9 mm çaplı fişek, 1 adet kurusıkı tabanca, 51 adet kurusıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Şüphelilere yönelik il merkezinde 13 noktada, ayrıca Çat, Köprüköy, Pasinler ve Tekman ilçelerinde 11 nokta olmak üzere toplam 22 noktada yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda; M.Ç, başta olmak üzere M.E, Ş.C, D.K, H.A, B.Ö, M.Ö, E.T ve H.A isimli 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma süresinde yakalanan uzun namlulu silah ve ruhsatsız tabancalara ek olarak, dün şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalar sonucunda; 3 adet 9 mm çaplı tabanca, 1 adet 7,65 mm çaplı tabanca, 1 adet toplu tabanca, 1 adet kurusıkıdan döndürülme tabanca, 30 adet 9 mm çaplı fişek ve 20 adet 7,65 mm çaplı fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden, M.A.D ve A.T. savcılık tarafından serbest bırakılırken, diğer 9 şüpheli haklarında yapılan adli işlem neticesi bugün adli mercilere sevk edildi.

Etiketler : silah, kaçakçı, erzurum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler