Erzurum'da son 24 saat yine hareketli geçti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 30.09.2014 17:00:00
Erzurum'da son 24 saat yine hareketli geçti. Bir kişi, kendisine para vermeyen kardeşini dövdü.
Erzurum'da son 24 saat yine hareketli geçti

RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum'da son 24 saat yine hareketli geçti. Bir kişi, kendisine para vermeyen kardeşini dövdü. İlginç hırsızlık olayında ise, eve giren hırsız, su sayacı ve prizleri çaldı. İşte ilde son 24 saatte meydana gelen olaylar. 
 
KARDEŞİ PARA VERMEYİNCE DARP ETTİ
Erzurum’un Yakutiye İlçesi Gürcükapı Semtinde ikamet eden H.P. isimli şahıs para vermeyen kardeşi Y.P.’yi darp etti. İddiaya göre, H.P. istediği parayı vermeyen kardeşine önce hakaret etti sonra tehditte bulundu. Ardından boğazını sıktığı öz kardeşi Y.P. isimli şahsı yere yatırarak darp etti. H.P. kardeşinden şikayetçi olunca polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
EVE GİREN HIRSIZLAR SU SAYACI VE PRİZLERİ ÇALDI
Erzurum’da eve giren hırsızlar su sayacını ve prizleri çaldı. Yakutiye ilçesine bağlı Gölbaşı Semtinde bir eve giren hırsızlar su sayacını ve prizleri yerinden sökerek kayıplara karıştı. Y.Ç. isimli şahıs eve geldiği esnada su sayacının ve prizlerin yerinden söküldüğünü görünce polisi aradı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
ERZURUM’DA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Palandöken İlçesine bağlı Yenişehir Semtinde seyir halinde bulunan B.V. yönetimindeki otomobilin yola aniden çıkan Ş.U. yönetimindeki otomobil ile çarpması sonucu meydana gelen kazada sürücüler B.V. ve Ş.U. yaralandı.Kazada yaralanan B.V ve Ş.U isimli şahısların durumunun iyi olduğu bildirildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
 
HAYVAN PAZARINDA PARK KAVGASI: 6 YARALI
Erzurum’da hayvan pazarında zabıta ile kurban satıcısı arasında çıkan kavgada 6 kişi yaralandı. Aşkale İlçesi hayvan pazarında meydana gelen olayda kontrol görevini yapan zabıtalarla hayvan satıcısı arasında araç parkı nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle Y.A, S.A, İ.H.K, D.K, S.K, Ö.T, isimli şahıslar karşılıklı olarak birbirlerini darp etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
SAHTE HOCAYA 6 BİN TL CEZA
Erzurum’da “Ben Hızır’ım” diyerek bir kadının 350 lira değerindeki altın yüzüğünü alan sahte hoca, çıkarıldığı mahkemede “Dini inanç ve duyguları istismar ettiği gerekçesiyle” 6 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Dini kitaplar satarak geçimini sağlayan C.Ç. isimli sahte hoca, Aziziye ilçesinde H.B isimli kadını akıllara durgunluk veren bir yöntemle dolandırdı. Aziziye’de oturan H.B.’nin kapısını çalan sahte hoca C.Ç., “Ben Hızır’ım, Peygamber Efendimiz’in yanından geliyorum” diyerek içeri girdi. Kendisini kabul eden kadına “Dini kitapların yanı sıra kurban adağı alıyorum. Bak senin 3 çocuğun var adak borcunu ödemen gerekir. Altın yüzüğü parmağına takacağına Allah’a verdiğin sözü tutsana” diyerek H.B.’yi kandırdı. Sahte hocanın sözlerinden etkilenen kadın yüzüğü parmağından çıkararak adak niyetine verdi. Yüzüğü alınca evden uzaklaşan C.Ç.’nin dolandırıcı olduğunu fark eden kadın hemen polise haber verdi. Ekipler tarafından yakalanan sahte hoca C.Ç. çıkarıldığı mahkemece ’Dini inanç ve duyguları istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verilen hapis cezasını günlüğü 20 TL’den olmak üzere 6 Bin TL adli para cezasına çevirdi.
 
SAHTE HOCA: “YÜZÜĞÜ KENDİ RIZASI İLE VERDİ”
Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açılan sahte hoca C.Ç., karar duruşmasında suçlamaları kabul etmedi. C.Ç., ”Yaklaşık 30 yıldır dini kitaplar satarak geçimimi sağlıyorum. Kapı zilini çaldığımız bayan kardeşimize “Peygamber efendimizin yanından geliyorum, ’Ben Hızır’ım’ şeklinde ifadeler kullanmadım. Kendi rızası ile parmağındaki yüzü çıkararak bana verdi” dedi. Sahte hoca tarafından dolandırılan H.B. ise, ”Kapı zilini çalan bu kişi ’Üç çocuğun var, adak adamışsın neden kurban kesmiyorsun. Çocuğunu Allah’a mı kurban vermek istiyorsun?” deyince ben de çok korktum. O anda nasıl olduysa parmağımdaki yüzüğü çıkartarak kendisine verdim. Daha sonra, süratli bir şekilde evden çıktı. Dolandırıldığımı anladım. Şikayetçiyim” dedi.
 
HAPİS CEZASI, 6 BİN TL ADLİ PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

Mahkeme, heyeti C.Ç. hakkında TCK’nin 158/1 maddesi kapsamında ’Dini inanç ve duyguları istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verilen hapis cezasını günlüğü 20 TL’den olmak üzere 6 Bin TL adli para cezasına çevirdi. Yargıtay’ın onaması durumunda sahte hoca C.Ç. verilen para cezasını yatırmadığı takdirde cezaevine girecek. 

Etiketler : Erzurum, hırsız, para, sayaç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler