Erzurum'da trafik bildiğiniz gibi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 03.09.2013 17:27:00

RADARHABER / ERZURUM
Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce son 15 gün içerisinde yapılan denetim ve kontrollerde kırmızı ışık ihlalinde bulunan 532 araç sürücüsüne 88 bin 312 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. Aynı dönem içerisinde yapılan denetimlerde hatalı park yaptığı belirlenen 531 araç sürücüsüne ise 40 bin 887 TL para cezası verildiği kaydedildi. 
 
KIRMIZI IŞIK İHLALİ EN ÇOK İŞLENEN SUÇ
Erzurum’da trafik kuralı ihlallerinde en büyük payı oluşturan ve meydana gelen trafik kazalarının en önemli sebebini oluşturduğu bilinen kırmızı ışık ihlali ile yine trafik akışını olumsuz yönde etkileyen hatalı park uygulamalarına karşı denitimlerin artırıldığı bildirildi.Erzurum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, Kent Güvenlik Yönetim Sisteminden (MOBESE) de faydalanılarak gerek bizzat ekip görevlendirilerek, gerekse mobese görüntüleri ile yapılan tespitlere göre trafik idari para cezaları düzenlendiği belirtildi.Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
PARA CEZALARIDA CAYDIRICI OLMUYOR
“Farkındalık oluşturmak amacıyla ağırlık verilen bu iki kural ihlaline yönelik olarak 15-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılan denetim ve kontrollerde, kırmızı ışık ihlalinde bulunan toplam 532 araç sürücüsüne 88.312,00 TL. idari para cezası, hatalı park yaptığı tespit edilen toplam 531 araç sürücüsüne ise 40.887 TL. trafik idari para cezası uygulanmıştır. Hatalı park etme alışkanlığının sıklıkla gözlemlendiği Cumhuriyet Caddesi, Bosna Caddesi, Çaykara Caddesi, Mumcu Caddesi, Ali Ravi Caddesi, Menderes Caddesi, Kongre Caddesi, Orhan Şerifsoy Caddesinde özellikle hatalı park uygulamalarımız artarak devam edecektir.Son zamanlarda basında yer alan haberlerde kazaların meydana geldiği kavşak ve yollar için "Ölüm Geçidi", "Ölüm Yolu" ve "Ölüm Kavşağı" gibi ifadeler kullanılmakta olduğu görülmektedir. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında alt yapıdaki eksikliklerin kazalara etkisi büyüktür. Ancak ilimizde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazaların yüzde 55'İ kavşaklarda geçiş hakkına uymamaktan kaynaklanmakta, kazalarda sürücü ve yaya kusurlarının yüzde 95’i bulduğu görülmektedir.
 
15 GÜNDE 38 YARALAMALI TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ
Son iki hafta içerisinde ilimiz merkezinde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında toplam 38 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 59 vatandaşımızın yaralandığı, 7 yaşında bir çocuğun yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği görülmüştür. Özellikle ölümlü ve yaralamalı kazaların önlenebilmesinde ve trafik kazaları sonucu meydana gelen can ve mal kaybının en aza indirilebilmesinde kamu görevlileri kadar vatandaşlarımıza da büyük görev düşmektedir. Trafik kurallarına uymanın sadece kanuni bir zorunluluk değil, medeni yaşam biçimi ve insana saygının göstergesi olduğu vatandaşlarımızca da unutulmamalıdır.”

 

Etiketler : Erzurum, ceza, trafik, kırmızı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler