Erzurum'daki FETÖ okulunda gizli bölüm

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 09.09.2016 16:05:00
Erzurum'da, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında kapatılan kolejde...
Erzurum'daki FETÖ okulunda gizli bölüm

RADARHABER / ERZURUM  
 
Erzurum'da, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında kapatılan kolejde polislerin yaptığı araştırmada, 2 katın birleştirildiği ve içerisinde özel bir bölüm bulunduğu ortaya çıktı. FETÖ üyelerinin "himmet" toplantılarının yapıldığı belirtilen bölümde, tavanında sekizgen şeklinde bir dünya haritası olan ve herkesin giremediği bir salonun yanı sıra localar ve gelen misafirlerin ağırlanması için özel süit odalar bulunuyor. 
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilen eğitim kurumlarında inceleme yaptı. Palandöken ilçesinde FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen Özel Aziziye Kolejine giden ekipler, yaptıkları araştırmada kolejin kuzey cephesindeki binayı kontrol etti. Polis, özel anahtarla kilitlenmiş kapıdan girilen ve 5 ile 6. katların birleştirilmesiyle oluşturulmuş özel bir bölüm tespit etti. Yapılan incelemede, örgüt tarafından adeta "kozmik oda" olarak kullanılan, önünde bekleme alanı olan ve özel locaların yer aldığı iki katlı oval bir salona ulaşıldı. İçerisinde koltuk ile küçük bir sahne bulunan ve örgütün "himmet" toplantılarının yapıldığı anlaşılan salonun tavanında ise içinde dünya haritasının olduğu sekizgen şekil yer alıyor.
Özel bölümün ikinci katında ise gelen kişiler için hazırlanan iki ve üçer kişilik yatak odaları ile mutfak, küçük toplantı salonları ve restoran olduğu belirlendi. Aynı katta restoranın içinden girilen bölümde de birbiriyle bağlantılı şeklinde tasarlanmış, içlerinde mutfak, banyo ve bekleme kısımlarının olduğu özel olarak hazırlanmış süit odalar ortaya çıkarıldı.

 
Okullara şehitlerin isimleri verildi
 
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, KHK Bakanlığa devredilen ve oldukça büyük bir alana kurulu koleji, 4 ayrı okula çevirdi. "Millet Okulları" adı verilen yerleşkede Şehit Murat Ellik İlkokulu, Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu adıyla okullar açıldı.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler