Erzurumlu Emine'nin katiline ceza yağdı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 04.06.2014 11:55:00
Erzurum'da metruk binada cesedi bulunan Emine Karataş’ıın katiline ceza yağdı.
Erzurumlu Emine'nin katiline ceza yağdı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da metruk binada cesedi bulunan Emine Karataş’ı tecavüz edip eşarbıyla boğarak öldüren eski iş arkadaşı katil zanlısı, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayet olayı, 5 Aralık 2013 günü meydana geldi. Erzurum’da bir mobilya mağazasında çalışan Emine Karataş, akşam saatlerinde Tahtacılar Caddesi üzerinde bulunan iş yerinden ayrılıp Karskapı caddesi üzerindeki evine gitmek üzere yola çıktı. Genç kızdan bir daha haber alınamadı. Ailesi polise, kayıp müracaatında bulundu. Emine Karataş'ı arama çalışmaları sürerken, 1 gün sonra akşam saatlerinde metruk bir binada kadın cesedi bulundu. Taşmescit Mahallesi Kuşbaz Sokaktaki metruk binada ublunan cesedin, Emine Karataş’a ait olduğu belirlendi. Genç kızın, tecavüz edildikten sonra başındaki eşarpla boğulduğu tespit edildi. Öldürülen kızın işyerinde bulunan mesai arkadaşları ile mahalle arkadaşlarının ifadesi alındı. Bir arkadaşı, 'Emine daha önce kendisi ile aynı işyerinde çalışan ancak Emine’nin parasını çalıp hırsızlık yaptığı için işten atılan Ahmet Topal isimli kişi tarafından tehdit ediliyordu'' dedi.

EMNİYETTE CİNAYETİ ANLATTI

Polis, 1 çocuk babası Ahmet Topal’ı yakaladı. Topal, Emniyette verdiği ifadesinde ''Aynı iş yerinde çalıştığımız dönemde Emine bana çok ilgi gösteriyordu. Bu ilgisinden rahatsız olmuştum. Emine'den kurtulmak için benden nefret etsin diye parasını çaldım. Bu nedenle işten atıldım. Olay günü iş yerinden çıktıktan sonra yanına gittim. Birlikte yürüdük ve metruk binaya girdik. Benimle olmak istedi. Belden aşağı soyunduk. Sonra vazgeçti ve beni tehdit etti. İtekledim, yere düştü. Yüzünden yaralandı. Başındaki eşarbı alıp, eşarbıyla onu boğdum. Nefessiz kalıp yere yığılınca da korktum ve kaçtım" dedi. Tutuklanan katim zanlısı için Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Ahmet Topal’ın, Emine Karataş’ın 500 TL değerindeki cep telefonunu gasp ederek sattığı ve 150 TL’sini ise kredi kartına yatırdığı belirlendi. Sanık Ahmet Topal, mahkemede verdiği ifadede Emniyetteki ifadelerini kabul etmeyip suçsuz olduğunu savundu. Topal, “Emine ile metruk binaya gittik. Binada tanımadığım iki kişi karşımıza çıktı. Ben kaçtım, Emine orada kaldı. Nasıl öldüğünü bilmiyorum” dedi. Tüm deliller aleyhine olan Ahmet Topal, mahkemeyi kandıramadı. Ahmet Topal, ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis, cinsel istismar suçundan 6 yıl 3 ay, yağma suçundan ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Etiketler : Erzurum, bina, metruk, katil,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler