Erzurumlu katil dedeye müebbet

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 14.01.2015 11:12:00
Uyurken baltayla öldürdüğü karısını,daha öncede ahırda benzin dökerek yakmak istemiş...
Erzurumlu katil dedeye müebbet

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da köye dönmek istemediği gerekçesiyle 50 yıllık eşini uyurken baltayla öldüren 81 yaşındaki Ali Kahraman, ilk duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Katil dedenin daha önce de karısını kıskançlık nedeniyle ahıra kapatıp benzinle yakma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

UYURKEN BALTAYLA ÖLDÜRDÜ

Korkunç cinayet olayı, 2 Temmuz 2013 günü Yakutiye ilçesindeki Yoncalık Mahallesi Değirmen Sokakta meydana geldi. 5 çocukları bulunan Adalet ve Ali Kahraman çifti arasında tartışma çıktı. Ali Kahraman, sahur sonrası uyuyan eşi Adalet Kahraman'ı balta ile öldürdükten sonra,kanlı elbiselerini değiştirip polise giderek teslim oldu. 'Karımı öldürdüm' diyen Ali dedenin itirafı sonrası eve giden polis ve 112 Acil Servis ekipleri, Adalet Kahraman'ın kanlar içindeki cansız bedeni ile karşılaştı. Ali Kahraman mahkemece tutuklandı.

'KÖYE DÖNME İSTEĞİMİ KABUL ETMEDİ'

Katil dede hakkında Erzurum 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıkarılan sanık Ali Kahraman, savunmasında eşi ile köye dönme meselesi yüzünden tartıştıklarını söyledi. Ali Kahraman, " Horasan'ın Kırık köyünde ikamet ediyorum. Eşim Adalet ile birlikte Erzurum'a taşındık. Evde tek başımıza yaşıyorduk. Kaldığımız eve 250 lira kira ödüyordum. Köydeki evimizi bırakıp, Erzurum'a geldikten sonra geçim sıkıntısı çekiyorduk. Bu nedenle Adalet ile aramızda tartışma çıkıyordu. Ben köyüme dönmek istedim fakat, Adalet buna karşı çıkınca yine tartıştık. Sahur gecesi namazı kıldıktan sonra eşimi öldürmeye karar verdim. Sağ tarafına yatmıştı. Gece boyunca sabaha kadar gözlerime uyku girmedi. Eşim Adalet'in uykuya dalmasını bekledim. Sonra, kömürlükte bulunan bir tarafı balta bir tarafı keser olan balta ile kafasına bir kaç kez vurdum. Birden oldu, bana arkası dönüktü. Köye dönmek istememdeki neden, geçim sıkıntısıydı. 420 lira maaş alıyordum. Bunun 225 lirası kiraya gidiyordu. Elektrik, su faturası var, bunları neyle ödeyeyim? Olay fakirlikten dolayı oldu''dedi.

ÖNCEKİ YILLARDA DA AHIRA KAPATIP BENZİNLE YAKMAK İSTEMİŞ

Mahkeme Başkanı, sanık Kahraman'a çok kıskanç olup olmadığını sordu, ''Evet karımı namahremden kıskanıyordum" dedi. Ali Kahraman'ın sözleri üzerine Başkan Hüseyin Öztürk, "Namaz kılarken Allah’ım beni ferahlat demedin mi?" diye sordu. Kahraman, "Alnımıza yazılmış, kaderim buymuş" diye karşılık verdi. Mahkemede tanık olarak dinlenen Torun Yusuf Kahraman ise dedesinin sürekli babaannesine küfür ettiğini söyledi. Yusuf Kahraman, "Dedem daha önce köydeyken babannemi ahıra kapatıp, benzinle yakmak istemiş. Bunu bize babaanem anlatmıştı. Babaannemi bizden bile kıskanıyordu. Yanımızda çorapsız dolaşmasına izin vermiyordu. Sürekli aralarında tartışma çıkıyor, birbirlerine bağırıyorlardı" dedi.

ÖMÜRBOYU HAPİS CEZASI ALDI

Sanığın Emniyet ve Savcılıkta verdiği ifadesinde sinirsel rahatsızlığı bulunduğu yönünde ifade vermesi üzerine Ali Kahraman hakkında ceza ehliyetinin olup olmadığı yönünde Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, "Kasten öldürme suçunun hukuki anlam ve sonuçlarını algıladığı ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmadığı" yönünde rapor verildi. Sanığın akli dengesinin yerinde olduğu, raporla da belirlenmiş oldu. Duruşmaya katılan Ali Kahraman'ın oğulları Nurullah ve Metin Kahraman ise, birbirlerine sarılarak ağlayıp babalarından şikayetçi olmaktan vazgeçti. Mahkeme heyeti, Ali Kahraman'ı 'uyuma nedeniyle kendisini beden bakımından savunamayacak olan eşe karşı kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanık Ali Kahraman'In sabıkasız oluşu nedeniyle cezasını ömür boyu hapis cezasına indirdi.

Etiketler : Erzurum, katil, balta, ceza,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler