FETÖ’nün Erzurum kasası tutuklandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 25.01.2017 21:57:00
"Doğu Anadolu Bölgesi mali kasası" Yusuf Öksüz'ün cebinden 200 bin TL nakit para çıktı.
FETÖ’nün Erzurum kasası tutuklandı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'daki FETÖ operasyonları kapsamında FETÖ'nün "Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi mali kasası" olduğu belirlenen Yusuf Öksüz, tutuklandı. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Yunan adalarına kaçmak isterken Muğla'nın Milas ilçesinde yakalanıp Erzurum'a getirilen ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Alaattin Öksüz'ün oğlu olan Yusuf Öksüz (61), emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliyeye sevkedildi.

 

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

FETÖ'nün Erzurum mütevelli heyetinin ileri gelenlerinden olan ve "Doğu Anadolu Bölgesi mali kasası" olduğu tespit edilen Yusuf Öksüz’ün, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenmişti. Yusuf Öksüz, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Erzurum Adliyesi'ne götürüldü. Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan Öksüz, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından , ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklandı.

 

TEKNE SAHİPLERİ ‘ BİZ HAİN TAŞIMAYIZ’ DEDİ…

FETÖ’nün Doğu Anadolu Bölgesi’nun ‘para kasası’ olarak bilinen Yusuf Öksüz’ün nasıl yakalandığına yönelik detaylarda ortaya çıktı. Yusuf Öztürk, insan tacirlerine ulaşamayınca Yunan Adalarına kaçmak için Ören’de teknecilerle temasa geçti. Yusuf Öksüz teknecilere “ Beni ve oğlumu Yunan adalarına götürün. Size istediğiniz kadar para veririm” diyerek çantasındaki yüklü miktardaki parayı gösterdi. Ancak kendisini Yunan adalarına kaçıracak tekneyi bulamadı. Tekne sahipleri Öksüz'ün FETÖ firarisi olmasından şüphelenip 'biz hain taşımayız' diyerek polisi aradı. 

 

CEBİNDEN 200 BİN LİRA ÇIKTI

Tekne sahiplerinin ihbarın ardından polis Öksüz’ün kaldığı otele operasyon düzenledi. Gülen ile birlikte örgütün kurucularından olan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Alaattin Öksüz’ün oğlu olan Yusuf Öksüz’ün üzerinde yapılan aramalarda, cebinden 200 bin lira nakit para çıktı. Öksüz, Pazartesi günü uçakla Erzurum’a gönderilmişti. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler