Hatay'da patlama!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 11.05.2013 02:50:00
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında patlamalar oldu.Başbakan'da 'sabırlı olalım' uyarısı yaptı.
Hatay'da patlama!

 

RADARHABER / HATAY

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında patlamalar oldu. Belediye binasının büyük hasar gördüğü, bir evin çöktüğü patlamalar nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı. Başka bir iddia ise 3 otomobilin patlatıldığı ve hayatını kaybedenlerin olabileceği yönündeydi.

SON BİLGİLER: 43 ÖLÜ 100 YARALI

Reyhanlı Devlet Hastanesi yetkilileri "Hastanemize yaklaşık 20 yaralı geldi" açıklamasından bulundu. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında 4 ayrı patlama oldu. Çok sayıda kişinin yaralandığı patlamalarda Reyhanlı Belediyesi büyük hasar gördü. Son bilgilere göre patlamada 43 kişi öldü, 100 yaralı var. Ölü sayısı ile ilgili son bilgiyi İçişleri Bakanı açıkladı. 

ERDOĞAN: SABIRLI OLACAĞIZ

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: Bu süreç hassas bir süreç. Özellikle çözüm süreci diye üklemizde yeni bir dönem başlattık. Bu yeni dönemi hazmedeyemenler, bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine olumlu bakamayanlar, bu tür eylemler içine girebilir. Bir diğer hassas durum, Suriye sınırındaki ilimiz Hatay, hassasiyeti olan bir ilimiz. Burada 25 bin Suriyelı sığınmacı oradaki kamplarımızda yaşıyor. Bizim misafirimiz durumunda olanlar var. Bunları hazmedememek gibi bir süreçte olabilir. Bu konularda çok dikkatli olmamız, çok hassas olmamız lazım diye düşünüyorum. Ölen kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerime şifa diliyorum. Sabırlı olacağız, bu süreci aşacağız.

İDDİALAR HAVADA UÇUŞUYOR

Sosyal medyada Reyhanlı’daki patlamalarla ilgili çelişkili bilgiler yer aldı. Patlama sayısını kimi kaynaklar iki, kimisi dört ve hatta beş olarak veriyor. Suriye tarafından havan topu atıldığı da, Reyhanlı’nın topçu ateşine maruz kaldığı da iddia ediliyor. Twitter’a yansıyan en çarpıcı iddia ise patlamaların olduğu yerde Suriyeli muhalif savaşçıların bomba ürettiği yönünde...Patlamalarda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye taşınıyor.

2 AYRI PATLAMA 

Hatay eski Milletvekili Fevzi Şanverdi, Ankara’da olduğunu ve yakınlarından telefonla bilgi aldığını belirterek şunları söyledi: “İlk gelen bilgilere göre araçlardan biri belediye binasının hemen yakınında diğer ikisi ise şehrin tam göbeğinde patlatılmış. Yaralılar var.”Patlamanın iki ayrı araçla yapıldığı belirlendi. 

BİR EV ÇÖKTÜ, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü. Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

SURİYELİLERE SALDIRDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi’nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat’ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4’ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

 

 

Etiketler : patlama, ölü, Rehyanlı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler