Hayat kadınına biber gazıyla gasp

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 07.05.2013 13:28:30
Erzurum’da bir hayat kadınını biber gazı sıkarak gasp eden iki zanlı, çeşitli oranlarda hapis cezası aldılar.
Hayat kadınına biber gazıyla gasp

RADARHABER - ERZURUM

Erzurum’da bir hayat kadınına biber gazı sıktıktan sonra gasp eden iki zanlı, tutuksuz yargılandıkları Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÜCRETİNİ ÖDEMEYİP GASP ETTİLER

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, gasp olayı iki yıl önce 50. Yıl Caddesi üzerine geçimini hayat kadınlığı yaparak kazanan 28 yaşındaki F.G. ile cinsel ilişkiye girmek için anlaşan Kamil İ. (19) ve Emre H. (18) arasında yaşandı. Anlaştıkları kadını Erzurum- Tortum yolu üzerinde boş bir araziye götüren Kamil İ. ve Emre H., burada F.G.’yi etkisiz hale getirerek çantasını gasp etti. İddiaya göre, hayat kadını F.G.’ ye ücretini ödemeyen Kamil İ. ile Emre H., F.G.’nin çantasında bulunan biber gazını sıkarak kadını etkisiz hale getirdikten sonra cep telefonu, gümüş kolyesi ve 200 TL'sini gasp etti. Kadının şikayetçi olması üzerine bir süre tutuklu kaldıktan sonra çıkarıldıkları mahkemede iki sanık hakkında tutuksuz yargılanmak üzere Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanıklardan Kamil İ. verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Kamil İ., “Şikayetçiyi tanımıyorum. Para karşılığı cinsel ilişkiye girmedim. Hayat kadınının iddia ettiği gibi cinsel ilişki sonrası para vermemek için cep telefonunu ve parasını almadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

HAPİS CEZASINDAN KURTULAMADILAR

Müşterilerinden şikayetçi olan hayat kadını F.G. ise, “Araçta iki kişi vardı. Birinin yüzünü tam olarak göremedim. Benimle anlaşan Emre isimli kişinin aracına binerek araziye gittik. Araçta bulunan Emre isimli müşterim benim saçlarımdan tutarak, ‘Sus, konuşma’ diyerek gözlerime biber gazı sıktı. Canım çok yandı. Hiçbir yeri göremiyordum. Çantamdan cep telefonumu, gümüş kolyemi ve 200 TL paramı aldıktan sonra beni bırakarak gittiler. Şikayetçiyim” dedi. Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında ’gasp’ ve ‘nitelikli yağma’ suçunu işleyen Kamil İ.’ye 5 yıl 6 ay, olay tarihinde 18 yaşın altında olan Emre H.’ye ise 3 yıl 8 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına verildi. Mahkeme heyeti sanıkların cezaevinde yattıkları süreyi dikkate alarak, Yargıtay yolu açık olmak üzere verilen cezaları ertelemedi. Yargıtay’ın verilen cezaları onaması halinde iki gasp suçlusu yeniden cezaevine girecek.

Etiketler : gasp, ceza, hayat, kadın,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler