Hınıs Ziraat Odası’nda PKK’lı çiftçi skandalı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 08.02.2019 13:05:00
Hınıs’tan Almanya’ya giden 5 çiftçi bir daha geri dönmedi, yapılan istihbarat çalışması sonucu...
Hınıs Ziraat Odası’nda PKK’lı çiftçi skandalı

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

Hınıs’tan Almanya’ya giden 5 çiftçi bir daha geri dönmedi, yapılan istihbarat çalışması sonucu çiftçilerin PKK terör örgütü bağlantılı oldukları ve bu yolla yurt dışına kaçtıkları tespirt edildi. Hınıs Ziraat Odası Başkanı görevden alındı. Çok yönlü soruşturma sürüyor. Erzurum'un Hınıs İlçesi Ziraat Odası Başkanı Abudulsamet Demir , bir proje kapsamında yurt dışına gönderdiği çiftçilerin terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğu iddiasıyla görevinden alındı. 


50 PKK YANLISI ÇİFTÇİ KILIĞINDA YURT DIŞINA KAÇTI


Erzurum'un Hınıs ilçesinin Ziraat Odası, çiftçileri yurt dışına göndermek için bir proje hazırladı. Hınıs, Horasan, Karaçoban, Karayazı ve Tekman Ziraat Odaları’na kayıtlı 5 çiftçi, proje kapsamında Almanya’ya gönderdi. Söz konusu ülkeden belirlenen süre içerisinde Türkiye'ye geri dönmeyen çiftçiler hakkında yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, bu çiftçilerin terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğu tespit edildi. İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütü üyesi olan ve PKK'ya destek verenlere yönelik başlattığı soruşturmaların kendilerine de uzanacağını anlayan örgüt bağlantılı bu kişilerin, proje bahanesi ile çiftçi kılığında yurt dışına kaçtığı saptandı.

 

BAŞKAN GÖREVDEN ALDINDI

 

Olay üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Hınıs Ziraat Odası'nda çalışma başlatarak, Abdülsamet Demir'in görevden alınmasına karar verdi. Görevinden alınan Demir'in yerine Karayazı Ziraat odası Başkanı Mehmet Latif Maskan ile Karaçoban Ziraat Odası Başkanı Sabrullah Gündüz atandı. Maskan ve Gündüz'ün, Hınıs Ziraat Odası Başkan Vekilliği görevini sırasıyla ifa edeceği bildirildi. Soruşturma kapsamında proje koordinatörü N.D’nin verdiği ifadesinde, ‘’ Türkiye’de faaliyet sürdüren çoğu ziraat odaları böyle proje yapmıştır. Yurt dışına giden çiftçilerin çoğu yurda dönmemiştir. Biz nerden biliriz bunların PKK’lı olduğunu’’ diyerek kendini savunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü sürüyor. Bu arada ilk verdiğimiz haberde, haber yazımı sırasında klavyenin azizliğine uğrayarak rakamı 50 olarak verip yanlışlık yaptık. Gerçek rakam 5'tir. Düzeltir okuyucularımızdan özür dileriz.  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler