İşte Erzurum'da son 24 saatte yaşananlar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 13.11.2015 18:00:00

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum son 24 saati hareketli geçirdi. Bir kişi alt geçitten yola fırlayınca otomobilin altında kalarak can verdi. Aşkalede bir kişi çalıştığı marketi soydu, bir kadın kendisini takip eden kişinin tacizine maruz kaldı. Hayvan hırsızları jandarmaya yakalandı, kargo aracından kaçak sigara çıktı. İşte ilde son 24 saat içinde meydana gelen olaylar.
 
ALTGEÇİTTE OTOMOBİLİN ALTINDA KALDI
Erzurum’da bir kişi aniden alt geçite çıkınca seyir halindeki otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti. Olay Erzurum merkez Yenişehir semti Harputkapı alt geçitinde meydana geldi. Alt geçitin yanındaki şehir tabelalarının arasından ana yola çıkan O.Y., seyir halinde olan A.K. isimli şahsın yönetimindeki otomobilin altında kaldı. Kaza sonrası olay yerine sevk edilen 112 Acil sağlık ekipleri ağır yaralanan O.Y.’yi hastaneye kaldırdı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden O.Y., düzenlenen trafik raporunda asıl kusurlu bulundu. O.Y.’ye çarpan otomobil sürücüsü A.K’nin tali kusurlu olduğu tespit edildi. Otomobil sürücüsü A.K. kazayla ilgili olarak gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
ÇALIŞTIĞI MARKETTE 125 BİN TL’Yİ ZİMMETİNE GEÇİRDİ
Erzurum’da şüpheli bir şahıs, iddiaya göre çalıştığı markete ait 125 bin TL parayı zimmetine geçirdi. Aşkale ilçesindeki bir markette çalışan E.T., iddiaya göre 125 bin 800 TL parayı zimmetine geçirdi. Kasa defteri ile merkeze gönderilen hesap dökümünün arasında 125 bin 800 TL fark olduğunu tespit eden M.Ç., marketin para trafiği, mal alım ve satımı ve her türlü ticari tasarruftan yetkili olan E.T. hakkında şikayetçi oldu. 125 bin TL’yi E.T. isimli şahsın zimmetine geçirdiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
ERZURUM’DA TACİZ İDDİASI
Erzurum’da bir kadın kendisnii takip eden bir şahıs tarafından cinsel tacize uğradı. Yenişehir semti Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’ndeki evine giden Z.İ. isimli kadın, arkasından takip eden bir şahıs tarafından cinsel tacize uğradı. Şahıs hakkında şikayetçi olan Z.İ., emniyetteki ifadesinde , “Evime giderken arkamdan gelen bir şahsın beni takip ettiğini anladım. Tam arkama dönecekken şahıs eliyle ağzımı kapattı ve beni yere düşürdü. Bir eliyle ağzımı kapatarak diğer eliyle kalçama dokunarak zorla beni öptü. Elinden kurtulduktan sonra bağırınca şahıs hızla kaçarak uzaklaştı” dedi. Z.İ’nin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
 
İZİNSİZ TİCARİ MESAJ ATANLARA 11 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ
Vatandaşların onayı ve isteği olmadan cep telefonlarına ticari amaçlı gönderilen SMS’ler nedeniyle iki firmaya 11 bin TL para idari para cezası kesildi. Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 01 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, kanunun amacı elektronik ticarete ilişkin esas ve usülleri düzenlemek, ticari iletişimi, hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların sorumluluklarını, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan sözleşmeler ile elektronik ticarete ilişkin bilgi verme yükümlülüklerini ve uygulanacak yaptırımları kapsamaktadır. Ticari elektronik iletiler ancak alıcılara önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilir. Bu onay yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçları ile alınabilir. Kendisi ile iletişime geçilmesi amacı ile alıcının iletişim bilgilerini vermesi halinde temin edilen mal ve hizmetlere ilişkin değişiklik, kullanım ve bakıma yönelik ticari elektronik iletiler için ayrıca onay alınmasına gerek bulunmamaktadır. Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilir” denildi.
 
GELEN ŞİKAYETLER ÜZERİNE 2 FİRMAYA 11 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİ
Vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetler doğrultusunda işlemlerin yapıldığı belirtilen açıklamada, “Kendisinden önceden onay alınmadığı gerekçesi ile İl Müdürlüğümüze gelen şikayetler nedeniyle Kanunun 6. Maddesi gereği tüketiciden onay alınmadan kendisine ticari ileti (SMS) gönderen 2 firmaya toplam 11 bin TL idari para cezası uygulanmış, 2 firma hakkında soruşturmamız devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak tüketiciler şikayetlerini doğrudan e-Devlet kapısı veya Bakanlığımızın internet sitesi üzerinden veya yazılı olarak şikayetçinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Ticaret İl Müdürlüğüne yapabilirler” ifadelerine yer verildi.
 
HAYVAN HIRSIZLARI JANDARMADAN KAÇAMADI
Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca, son dönemde meydana gelen hayvan hırsızlıklarının faillerinin yakalanmasına yönelik yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda 4 kişi ve çalınan 5 büyükbaş hayvan yakalandı. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı Derekapı Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince bir araçta yapılan kontrolde 1'i cezaevi firarisi olmak üzere toplam 4 şahıs, ve çalındığı belirlenen 5 büyükbaş hayvan yakalandı. Yapılan araştırmalarda çalınan 5 adet büyükbaş hayvanın Tortum İlçesi Çataldere ve Uzunkavak mahallelerinde ikamet eden 3 ayrı vatandaşa ait olduğu tespit edilerek hayvanlar sahiplerine teslim edildi. Ayrıca aracın yapılan sorgulamasında İstanbul 7. İcra Dairesince hakkında yakalama kararı olduğu tespit edilerek gerekli yasal işlemler yapıldı. Şüpheli 4 şahıs gözaltına alınarak yapılan sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece "Büyükbaş/Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı" suçundan tutuklanarak Erzurum Kapalı Ceza İnfaz kurumuna gönderildi.
 
KARGO ARACINDAN 22 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Erzurum’un Pasinler ilçesinde bir kargo kamyonunda yapılan aramada 22 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Pasinler ilçesi Kethuda Mahallesi’de bir ihbarı değerlendirilen polis ekipleri bir kargo firmasına ait kamyonu durdurdu. Kamyon içerisinde yapılan aramalarda 22 adet kargo kolisinin içerisindeki 22 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralar muhafaza altına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

 

Etiketler : Erzurum, taciz, Aşkale, kargo,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler