İşte Erzurum'da son 24 saatte yaşananlar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 17.11.2015 12:00:00

RADARHABER / ERZURUM 
 
Erzurum'da son 24 saatte meydana gelen olaylarda iki kişi öldü. Bahçeye uçan ticari taksi can aldı, traktör şarampole uçtu. Polisi arayarak intihar edeceğini belirten kişi, ekipler tarafından güçlükle ikna edilerek son anda kurtarıldı. İşte ilde son 24 saatte meydana gelen olaylar...
 
HAYVAN HIRSIZI YAKALANDI
Erzurum’da 4 ayrı köyden birer büyükbaş hayvan çaldığı tespit edilen şüpheli yakalandı. Jandarma ekipleri Aziziye ilçesinde son zamanlarda meydana gelen büyükbaş hayvan çalınması olayları ile ilgili olarak yaptıkları çalışmada 1 şüpheliyi yakaladı. Konuyla ilgili Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Yapılan araştırmalarda; Son iki ay içerisinde 4 farklı mahallede sadece birer büyükbaş hayvanın çalındığı, olay yeri incelemeleri ve müştekilerin ifadeleri doğrultusunda dört olayında birbirine benzer şekilde gerçekleştiği, olayların meydana geldiği ahırlarda çok sayıda hayvan olmasına rağmen birer hayvanın çalındığı tespit edilmiştir. Vatandaşların bir hayvan için müracaatta bulunmayacakları, yeterli araştırmanın tam olarak yapılmayacağını düşünen şahıs veya şahısların bu hırsızlıkları gerçekleştirebileceği değerlendirilmiş ve Aziziye İlçe Jandarma Komutanlığı Tarafından, özel sivil ekipler oluşturularak araştırmalara devam edilmiş ve meydana gelen olaylarla ilgili olarak yapılan kamera kayıtlarının incelenmesinde “beyaz renkli Kartal marka” bir aracın bu olaylarda kullanıldığı belirlenerek devriyeler planlanmıştır. 14 Kasım 2015 günü Tınazlı Mahallesinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında beyaz renkli Kartal marka aracın tespit edilmiş,jandarmam ekiplerini fark ederek kaçmaya çalışan şüpheli şahıs ve aracın yakalanması için ilgili birimlerle irtibata geçilmiş ve şahıs 15 Kasım 2015 günü saat:03.00 sıralarında Erzurum şehir merkezinde yakalanmıştır. Yapılan soruşturma, görgü tanıklarının beyanları ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda şahsın geçmiş dönemde Aziziye-Beypınarı, Kahramanlar, Emrecik, Dağdagül ve Kumluyazı mahallerinden birer adet büyükbaş hayvanın çalınması olayının faili olduğu tespit edilmiş ve 15 Kasım 2015 günü çıkarıldığı mahkemece şüpheli şahıs tutuklanarak Erzurum E tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.”
 
TRAKTÖR ŞARAMPOLE UÇTU
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde traktörün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti.  Şenkaya ilçesi Ormanlı Mahallesi’nde T.A. isimli şahsın yönetimindeki traktör, seyir halindeyken yolun kaygan ve ıslak olması nedeniyle şarampole devrildi. Kazada traktör sürücüsü T.A. isimli şahıs olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
BAHÇEYE UÇAN TAKSİ CAN ALDI
Erzurum’da bahçeye uçan ticari taksinin altında kalan vatandaş hayatını kaybetti. Dadaşkent semtinde meydana geldi. Bitlis’in Tatvan ilçesinden aldığı müşteriyi Erzurum’daki bir otele bırakan ticari taksi şoförü M.Y.N, yanında bulunan yol arkadaşı Ö.M.Ö. ile birlikte dönüş yoluna geçti. Yanlış yola giren M.Y.N isimli şahsın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ticari taksi takla atarak bir evin bahçesindeki N.G’ye çarptı. Kaza sonrası ağır yaralanan N.G. olay yerine sevk edilen 112 Acil sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden N.G.’ye çarpan ticari taksi şoförü M.Y.N.’nin 137 promil alkollü olduğu tespit edildi. Polis tarafından gözaltına alınan taksi şoförü M.Y.N., ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
 
 

İNTİHARI SON ANDA POLİS ÖNLEDİ

Erzurum’da intihara teşebbüste bulunan şahıs, polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Aziziye ilçesi Dadaşkent semtinde meydana geldi. İ.D. isimli şahıs gece geç saatlerde polisi arayarak intihar edeceğini söyledi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri İ.D. isimli şahsın evine intikal ettiği sırada evin içerisinde 2 el silah sesi duyuldu. Bunun üzerine çelik yeleklerini giyerek kendi can güvenliklerini alan polisler civarda çevre güvenliği aldı. Ayrıca olay yerine 112 Acil sağlık ambulansı, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Özel Harekat ekipleri ve çok sayıda polis sevk edildi. İhbara konu olan ve silah kullanan kişinin İ.D. olduğunun anlaşılması üzerine, İ.D. ile polis arasında ikna için telefon görüşmesi başlatıldı. Evinin balkon penceresine çıkarak silahını başına dayayan İ.D. için Özel Harekat ekiplerince operasyon tedbiri alındı. Uzun süren telefon görüşmesinin ardından ikna edilen İ.D., içeri giren ekiplerin orantılı müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Şahsı muhafaza altına alan polis ekipleri, 1 adet tabanca, 1 adet şarjör ve 1 adet fişek ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

 

Etiketler : Erzurum, Aziziye, intihar, taksi,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler