Kalbinden oldu Gazi olamadı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 30.04.2013 17:25:15
Operasyon için çıktığı dağda 7 gün kaldı, soğuktan kalp kapakçıkları iltihaplandı. Hastaneye kaldırılan Erzurumlu asker Hasan Bakaç’a, askere devam edecek durumda olmadığı belirtilerek çürük raporu verildi.
Kalbinden oldu Gazi olamadı!

Soner İSTANBULLU'nun -ÖZEL- haberi...

RADARHABER - ERZURUM   

Sağ gittiği askerden çürük dönen Hasan Bakaç, 16 yıldır gazi olup alnına vurulan çürük damgasından kurtulmanın mücadelesini veriyor. Erzurum’un Palandöken İlçesine Bağlı Adaçay köyünde yaşayan 36 yaşındaki Hasan Bakaç, babasının vefatından 1 yıl sonra 1997 yılında Piyade Er olarak askere gitti. Ağrı’nın Patnos ilçesinde acemi birliğini yaptıktan sonra Bitlis Tatvan’da bulunan 34. Mekanizma Piyade Tugayı 2. Mekanizma Piyade Taburu 4. Bölükte piyade er olarak vatani görevini yapmaya devam eden Hasan Bakaç, askerdeki günlerinin çoğunu terör nedeniyle dağda operasyonda geçiriyordu. Aynı yılın Kasım ayında Hasan Bakaç’ın bulunduğu askeri tim, 100 kişilik terörist gurubunun peşine düştü. Yer yer sıcak çatışmalar yaşandı, Hasan Bakaç ve silah arkadaşları günlerce dağda kaldı. Hasan Bakaç, dondurucu soğukta dağda kaldığı 7’inci gün rahatsızlandı. Aniden vücudu şişen ve nefes alamayan Bakaç, Tatvan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kalp kapakçıklarının iltihap aldığı belirlenen Hasan Bakaç, 20 gün Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi olduktan sonra durumu düzelmeyince Hava değişimi için Memleketi Erzurum’a gönderildi.

6 AY ASKERLİK YAPTIRIP ÇÜRÜK RAPORU VERDİLER

Hava değişiminin ardından durumu değişmeyen Hasan Bakaç, Ankara Gülhane Askeri Hastanesine sevk edildi. GATA ’da yapılan tetkiklerde, Hasan Bakaç’ın dağda görevi başındayken soğuk nedeni ile romatizma olduğu, romatizmanın ise kalbine vurduğu belirlendi. Hasan Bakaç’a, yüzde 50 iş göremez raporu verildi. Hasan Bakaç, heyet karşısına çıktı. Askeri heyet, Hasan Bakaç’ın askerliğine devam edemeyecek durumda olduğuna karar verdi. 6 ay askerlik yapmasına rağmen, çürük raporu verildiği için tezkere dahi alamadı. 6 ay askerlik yapan birine, 6 ay sonra çürük raporu verilmesi ise, duyanları bile şaşkına çevirdi.

“ÇÜRÜK DEĞİL GAZİYİM” 

 ‘Şerefimle vatani görevimi yaparken rahatsızlandım’ diyen Hasan Bakaç,  2004 yılında askerdeki rahatsızlığından dolayı sivilde kalp ameliyatı geçirdi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesinde yapılan ameliyat sonrası Hasan Bakaç’a, yüzde 55 iş göremez raporu verildi. Hasan Bakaç, hem geçirdiği hastalık hem de aldığı çürük raporu nedeniyle memleketinde iş bulamadığı için çalışamıyor. Gördüğü birçok tedavi ve aldığı raporlarla Genel Kurmay Başkanlığına başvuran talihsiz vatandaş, 16 yıldır gazi sayılmak için mücadele veriyor. 16 yıl boyunca gazilik hayali ile yanıp tutuşan Hasan Bakaç’ın tek amacı, iki çocuğuna göğsü kabararak ‘ben gaziyim’ diyebilmek. Gazi ve Şehitler için düzenlenen yeni yasa tasarısı ile birlikte umutları artan Hasan Bakaç, “Genelkurmay Başkanımız ve Başbakanımız anlımdaki bu kara lekeyi temizlemek için bana yardım etsinler. Ölmeden gazi unvanını alıp şerefli madalyayı göğsüme takmak istiyorum” dedi.

BİRLİK KALKTI, OLAY YERİ RAPORU TUTULMADI

Mücadelesini sürdüren Hasan Bakaç, 4 ay önce Erzurum Mehmetçik Vakfı aracılığı ile hakkını aramaya devam etti. Mehmetçik Vakfı, Hasan Bakaç’ın evraklarını Genelkurmay Başkanlığına gönderdi. Genelkurmay’da evrakları Tatvan İl Jandarma Komutanlığına gönderdi. 10 gün önce Tatvan İl Jandarma Komutanlığından bir askeri görevli Hasan Bakaç’ı arayarak, “Görev yaptığın birlik kalktı. Senden sorumlu komutanın nerede, olay yeri raporun nerede belli değil. 16 yıl geçmiş aradan kim nereden bilsin ne olduğunu” diyerek yapabilecek bir şey olmadığını söyleyip telefonu kapattı. Askerden terhis olduktan sonra birliğinin kapandığını öğrenen Bakaç, olay yeri raporu tutulmadığını da yılar sonra öğrendi. Şimdilerde görev yaptığı dönemdeki komutanlarına ulaşmanın mücadelesini veren Hasan Bakaç, “ O dönem hastanedeki raporlarım var ancak olay yerinde de nasıl rahatsızlandığıma dair komutanım tarafından rapor tutulması gerektiği söyleniyor. Rapor tutulmamış. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

“SAĞLIĞIM ASKERİYEDE BOZULDU”

Gazilik unvanına layık görülmek isteyen Bakaç “Ölmeden Gazilik unvanını alıp göğsümü gere gere dolaşmak istiyorum. Yıllardır çürük raporu ile dolaşıyorum, özrüm olduğu için çalışamadım. Aç kaldım, susuz kaldım. Çocuklarım zor durumda. Askerden erken terhisin cefasını çektim yıllarca. Halen daha akrabalarımın yardımı ile geçiniyorum” dedi.  Sağ gittiği askerden sağlığı bozulmuş olarak döndüğünü söyleyen Hasan Bakaç, günlerce operasyon için kaldığı dağ şartlarını ise şöyle anlattı: “Oldukça zor bir askerlik süreci geçirdim. Bir gün bile görevimi aksatmadan vatani görevimi bir Türk gencine yakışacak şekilde yapmak için uğraştım. Tatvan’da 3 ay boyunca dağlarda pusuya yattım. 15-20 günlük görevlerle istihbarat ekipleri tarafından belirlenen koordinatlarda pusuya yatarak yağmur çamur demeden dağlarda gezerdik. Olaysız bir günümüz dahi yoktu. 100 kişilik bir terörist gurubun istihbaratını alıp çıktığım dağda çürük raporu alarak evime döndüm. 7 gün boyunca yağan yağmurun ve soğuğun altında pusuya yattık. Gurubun peşinden kilometrelerce yürüdük. Dinlenmek için kamp kurduğumuz alanda ben aniden rahatsızlandım. Ne olduğunu bile anlamadım. Vücudum şişti, nefes alamaz hale geldim. Son hatırladığım beni zırhlı araca bindirdikleri oldu. Gözümü açtığımda, mayına basarak yaralanan iki erle birlikte helikopterde hastaneye götürülüyordum. Ben bu vatan için görev yaparken sağlığımdan oldum. Sağlam gittiğim askerden sağlığım bozulmuş halde döndüm. Hak ettiğim Gazilik unvanının verilmesini istiyorum.”

 

 

 

Etiketler : kalp, gazi, asker,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • 03.05.2013 01:05:47

    Bu insanlar vatan uğruna sağlıklarını kaybetmiş. 6 ay askerlik yapmış birine nasıl çürük raporu veriyorlar. Bu kardeşimizin kesin gazi sayılması lazım.

En Son Haberler