Kobal Ahmet cinayetine müebbet istendi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 30.05.2013 15:45:00
Kardelen Otelin sahibi 52 yaşındaki iş adamı Ahmet Cemil Kadeş'in öldürülmesi olayıyla ilgili savcı mütalasını verdi.
Kobal Ahmet cinayetine müebbet istendi

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da geçtiğimiz Şubat ayında Kardelen Otelin sahibi 52 yaşındaki iş adamı Ahmet Cemil Kadeş'in öldürülmesi olayıyla ilgili savcı mütaalasını verdi. 
Otelin müdüriyet odasında Kadeş'i öldürdükleri iddiası ile tutuklu sanıklardan Nizamettin S. ile Arif Ö. hakkında müebbet hapis cezası, tutuksuz sanıklar Adem Ö. ile Ferhat A. hakkında beraat kararı verilmesi yönünde Cumhuriyet Savcısı mütaala verdi. Cinayetin işlendiği gün ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ettiğini duruşma salonunda itiraf eden Nizamettin S., “Olay günü Ahmet Cemil Kadeş’i kasten öldürmek için ateş etmedim. Namluyu üzerime doğrultunca korkutmak kastıyla ayaklarına sıktım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum” dedi. Cinayet dosyası ile ilgili Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak’ın bugün görülen duruşmada verdiği mütalaada, Adem Ö. ve Ferhat A. hakkındaki Ahmet Cemil Kadeş’e yönelik kasten öldürme suçundan "Kesin ve inandırıcı her türlü şüpheden uzak" delil bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayı ayrı beraatlarına, Arif Ö.’nün odada bulunan bira şişesini maktulün kafasına vurarak onu etkisiz hale getirmeye çalıştığı aynı zamanda diğer sanık Nizamettin’de odaya girerek iki kez maktule ateş ettiği, tutuklu sanıklar Arif Ö. ve Nizamettin S. arasında otel restoranın ortaklığı nedeniyle iki tarafın bir birlerini suçladıkları olay esnasında maktulün odasına kendine ait av tüfeğinin bulunduğunu sabit olduğu, her iki tarafın karşılıklı bir birlerini suçlamaları ilk haksız eylemin kimden saldırı olduğuna dair tam ve kesin bir tespit yapılamadığı sanıkların aynı suçu birlikte işleme irade ve kararlığı fikir, eylem birliği içerisinde birleşerek bu şekilde işledikleri, Nizamettin S. ile Arif Ö.’nün sabit olan kesten öldürme eylemine TCK 81-1 maddesi kapsamında cezalandırılmalarını talep etti.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Mahkeme heyeti, dosyadaki kuvvetli suç delillerini gerekçe göstererek tutuklu sanıklar Nizamettin S. ile Arif Ö.,’nün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, Ferhat A. ve Adem Ö. hakkındaki ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle tutuksuz yargılanmaları istemi ile tahliyelerine karar verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayet olayı 01 Şubat 2013 günü 21.30 sıralarında Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Kardelen Otelinde meydana gelmişti. Otel sahibi olan Ahmet Cemil Kadeş, (52) otelin restorant bölümünü işletmek üzere Arif Ö. (35) ve Nizamettin S. (29) ile ortaklık anlaşmasının bozulması üzerine aralarında anlaşmazlık tartışması başladı. Otel sahibi Kadeş'e 'hayırlı' olsuna giden Arif Ö. İle Nizamettin S. ile tartışan Ahmet Cemil Kadeş'in otelde bulunan av tüfeğini ortaklarına doğrultması üzerine odada bulunan bira şişesini otel sahibi Kardeş'in kafasına vurduktan sonra, tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile odaya giren Nizamettin S'nin taşıdığı ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ederek ağır yaraladı. Otel sahibi Kadeş, kaldırıldığı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayeti işleyen Nizamettin S. olay sonrası, suç aleti silahı Ferhat'a teslim ettikten sonra, kaçmış cinayete yardım eden diğer zanlılarla birlikte yakalanarak çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmek' suçundan Erzurum E Tipi Cezaevine konmuştu. Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, tutuklu yargılanacak olan Nizamettin S., Arif Ö., Ferhat A. ve Adem Ö. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde KCK 81-1 maddesi kapsamında 'kasten öldürmek' 'iştirak halinde kasten adam öldürmek' ve 'azmettirmek' suçlarından dava açılmıştı.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler