Küçük tanığın zor anları!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 13.06.2013 19:02:00
Kocasının kuma getirmesi sonucu bunalıma girerek 4'üncü kattan atlayıp intihar ettiği iddia kadının duruşmasına devam edildi.
Küçük tanığın zor anları!

RADARHABER / ERZURUM
Eşini kuma getirdiği için bunalıma girerek 4'üncü kattan atlayıp intihar ettiği iddia edilen 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın'ın ölümünün şüpheli bulunması üzerine açılan dava devam ediyor. Erzurum 4.Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ölen Netice Barçın'ın 11 yaşındaki kızı Yüsra Sena Barçın dinlendi. Duruşma salonunda titreyerek ifade veren küçük Sena, "Hâkim amca, babam annemi niye dövsün ki!" dedi.

TİTREYEREK İFADE VERDİ
Duruşmaya Netice Barçın'ın annesi Gülser, babası Necati Kayık ve Kamil Barçın katılırken kuma Esengül Nikbay katılmadı. Adana'da olduğu iddia edilen Nikbay hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı alınırken, ölen Netice'nin 11 yaşındaki kızı Yüsra Sena Yalçın'ın duruşma salonunda ifade verirken heyecanlandı.Duruşmada ifadesi alınan küçük Sena Hâkim Haşim Kızıltaş'ın sorularını yanıtladı.
"Annem olay günü çok sinirli olduğu için bilemediğim bir sebepten dolayı babamla tartışmaya başladılar. Annem evden gitmek istiyordu. Üzerini giyinmek istedi. Babam bu sırada evden dışarı çıktı. Ben de Esengül ablama ?annemin evden gitmemesi' konusunda babamı haberdar etmesini söyledim. Babam eve geri geldi. Annem ?Bu halde nereye gidiyorsunuz' diye sordu. Babam annemin gitmesini istemiyordu. Sinirli olduğu için bir olay çıkmasından korkuyordu. Annem evden çıkarak merdivenlerden inmeye başladı. Ben önden, annem ise arkadan gidiyordu. Annem bana ?Kızım sen önden babaannenlere git ben arkandan geleceğim' dedi.  Babam annemin yanına gelerek annemin kolundan tutarak eve getirdi. Birlikte salona girdiler. Babam anneme birkaç söz söyledikten sonra, oturma odasına bizim yanımıza geldi. Ben kardeşime bakıyordum. Ancak, salonda konuşulanları duymadığım için babamın anneme ne söylediğini bilmiyorum. Salonda ise annemin yanında Esengül abla vardı. Babam salondan dışarı çıktıktan sonra, annem kapıyı içerden kilitledi. Daha sonra, babamın annemin intihar etmek istediğini anlamış olacak ki, kapıya tekme atarak içeriye girdi. Esengül ablam da kapının camını kırarak içeri girdi. Babam annemi neden dövsün ki!" dedi.

DURUŞMADA SUSMAYAN EŞİNE TOKAT
Duruşma salonunda anne Gülser Kayık'ın konuşmaması yönünde uyaran baba Necati Kayık, eşi Gülser'e "Sus dedim, sana konuşma' diyerek tokat atması Hâkim Haşim Kızıltaş tarafından duruşma zaptına geçirildi.
 
ACILI BABA "KIZIMI ÖLDÜRDÜ"
Kızının 11 yıl önce evlendiğini ve o günden sonra da kocasının ailesi tarafından kendilerine gösterilmediğini öne süren acılı baba Necati Kayık da, kızının öldürüldükten sonra pencereden aşağıya atıldığı iddiasında bulundu. Baba Kayık, duruşma salonunda "Kızımı öldürdüler, öldürdüler" diye bağırdı.

SAMİMİ FOTOĞRAFLAR VE GÖRÜNTÜ
Tutuksuz sanık Kamil Barçın'ın Avukatı Süha Erdoğdu'nun ölen Netice Barçın ile üzerine kuma getirdiği Esengül Nikbay'ın birlikte çektirdiği samimi fotoğrafları ve görüntülerini CD halinde mahkemeye sundu. Avukat Erdoğdu, "Müvekkilimizin ölen Netice'yi zorla alıkoyma ve eziyet etme gibi bir durum söz konusu değildir. Birlikte gayet iyi geçindiklerine dair fotoğraf ve görüntülerini sunuyoruz" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Merkez Palandöken İlçesi'nin Kayakyolu semtinde geçtiğimiz yıl yaşanan olayda, Netice Barçın 4'üncü kattan düşerek öldü. Olay anında evde bulunan Barçın'ın eşi ile kuması Esengül Nikbay, genç kadının intihar ettiğini öne sürdü. Ancak olayı soruşturan polis, ölümü şüpheli bularak Netice Barçın'ın eşi ve kumasını gözaltına aldı. Kamil Barçın ile kuma Esengül Nikbay, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

KOCAYA 18, KUMAYA 5 YIL HAPİS İSTENİYOR
Netice Barçın'ın babası Necati Kayık da kızının ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, damadı ve kızının kuması hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmanın ardından hazırlanan savcılık iddianamesinde Kamil Barçın hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve eziyet suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, kuma Esengül Nikbay hakkında ise 'basit kasten yaralama' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmişti. 
Etiketler : Erzurum, kuma, intihar, tanık,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler