Mert'in katiline müebbet istendi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 17.12.2014 12:45:00
İddianame, Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Mert'in katiline müebbet istendi

Cem BAKIRCI'nın haberi...

RADARHABER / ERZURUM  

Kars'ta geçtiğimiz Nisan ayında 9 yaşındaki Mert Aydın’ı cinsel istismarda bulunduktan sonra boğarak öldüren 23 yaşındaki katil zanlısı Aykut B.düğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen 23 yaşındaki Aykut B. hakkında hazırlanan 3 sayfalık iddianame, Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı Samet Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Mert Aydın'ı  cinsel saldırı sonrası "bağla" boğarak öldüren zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, Aykut B.'nin ifadelerine yer verildi. Zanlı, "Mert'i daha önceden bir iş yerinden bir kaç defa alışveriş yaparken tanıdım. Digor pazarında gezerken Mert'i gördüm. Elimde bulunan 36 AV 079 plakalı aracın anahtarını sordu. Kendisini eve bırakma teklifinde bulunarak araca aldım. Bir süre sonra Mert'in, 'Bende aracı kullanabilir miyim' teklifi üzerine bir süre kucağımda oturtmak suretiyle aracı kullandırdım. Tabyaların bulunduğu alana gittik. Burada Mert’e cep telefonu ile kendi fotoğrafımı çektirdim. Biraz oyalandık. Eve bırakmam için çok ısrar etti. Kendisine karşılık vererek tokat attım" dedi. Cinayeti işledikten sonra Mert'in cansız bedenini Kars kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan  Ardahan yolu üzerindeki Karadağ Çöplüğünün hemen yanındaki boş bir tabyanın içine bıraktığını itiraf eden Aykut B., "Otomobil içerisinde cinsel tacizde bulundum. Mert tepki göstererek, 'Senin bu yaptıklarını amcamlara anlatacağım' dedi. Mert'i öldürmeye karar verdim. Bunun üzerine yol kenarında bulduğum ipi Mert'in boynunu geçirerek bir süre tuttum. Mert'i tabyalara bıraktıktan sonra, ayrılarak araca yakıt aldıktan sonra Erzurum'a gittim" dedi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

İddianamede, Mert Aydın'ın üzerinden alınan sıvaplar(örnekler) ile sanık Aykut B.'den alınan kan örnekleri ve diğer örneklerin Ankara Kriminal Polis Laboratuvarında yapılan incelemesi sonucunda örneklerinin uyumlu olduğu yönünde rapor verildiği belirtildi.  Katin zanlısı Aykut B. hakkında TCK'nin 82/1, 103/2, 103/4 maddeleri kapsamında 'Çocuğa nitelikli cinsel istismar', 'Kişiyi Hürriyet'ten yoksun bırakmak', 'Çocuğu beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak şekilde öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istendi. Kars’ta 6 Nisan günü babası Yolcu Aydın’ın işyerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın bir daha eve dönmemiş, cesedi 7 Nisan günü kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğünün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulunmuştu. Boğularak öldürüldüğü belirlenen Mert Aydın’ın katilini bulmak için polis kentteki MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemişti. Mert’in, babasının iş yerinden tanıştığı oto alım satımı yapan Aykut B. ile karşılaştığı ve kırmızı renkli 36 AV 079 plakalı hafif ticari araca bindiği tespit edilmişti. 12 Nisan gecesi gözaltına alınan Mert’in katil zanlısı Aykut B., 13 Nisan’da tutuklanarak güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevi’ne nakledilmişti. Katil zanlısı Aykut B., önümüzdeki günlerde Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılacak.(Palandöken)

Etiketler : Erzurum, müebbet, mahkeme, Kars,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler