Molotofla saldırı girişimine rekor ceza!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 04.11.2013 15:55:00
Liseyi yakmaya çalışırken yakalanan 5 öğrenciye, toplam 81 yıl hapis cezası verdi
Molotofla saldırı girişimine rekor ceza!

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Molotof kokteyli olayında emsal sayılabilecek bir karara imza attı. Mahkeme, Ağrı’da bir liseye molotof kokteyli atma girişiminde bulunurken yakalanan 5 öğrenciye toplam 81 yıl hapis cezası verdi. Ağrı'da bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışırken suçüstü yakalanan 5 sanığa, 12 ile 18 yıl arasında değişen hapis cezası verildi. İki sanık ise beraat etti.

MALZEMELERLE YAKALANDILAR

Olay, 19 kasım 2012 tarihinde meydana gelmişti. Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki bir liseyi yakmaya çalışan 3 kişiyi ellerinde benzin bidonu, eldiven, kar maskesi ve Molotof kokteylleriyle yakaladı. Olayla ilgili Metin Özmen, Kemal Kahraman, Seyithan Erkan, Halit Çankaya,Serhat Oktay, Faris Kineş ile Erkan Efe tutuklandı. 7 öğrenci hakkında ‘silahlı terör örgütü üyesi’ ve ‘kamu malına zarar vermek’ suçlarından Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava süreci sırasında sanıklardan Faris Kineş ile Erkan Efe tahliye edildi.

KÜRTÇE SAVUNMA YAPTILAR

Yaklaşık 1 yıl süren dava, sonuçlandı. Son kez savunma yapan sanıklardan Seyithan Erkan, savunmasını tercüman aracılığı ile Kürtçe yapıp "çözüm süreci" ve cezaevlerindeki açlık grevlerini anlattı. Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, bu konuların yargılamayla bir ilgisinin olmadığını ve hakkındaki suçlamalara karşı Erkan'a cevabını sordu. Bu konulardaki açıklamalarını sürdüren sanığa tekrar sözlü müdahale eden Mahkeme Başkanı Kahya, "Çözüm sürecinden sana ne. Bu süreçle alakan nedir? Seni neden ilgilendiriyor? Sen, sana karşı yöneltilen suçlamalara karşı cevabını söyle" dedi. Sanık, suçlamaları kabul etmedi. Bir diğer sanık Serhat Oktay’da tercüman aracılığıyla yaptığı Kürtçe savunmada, Ağrı’daki öğrenci derneğine üye olan kişilerin birbirlerini tanımamalarına rağmen, derneğin ve üyelerin terörist faaliyetlerde bulunduğu iddialarının gündeme getirildiğini, bunun doğru olmadığını söyledi.

5 ÖĞRENCİ SANIĞA 81 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti duruşma sonunda, sanıklardan İbrahim Çeçen Üniversitesi Tarih Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri Metin Özmen ve Kemal Kahraman ile aynı Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı 4’üncü sınıf öğrencisi Seyithan Erkan'a ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak ve devlet malına zarar vermek suçlarından 18’er yıl hapis ezası verdi.Sanıklardan Meslek Yüksek Okulu 1’inci sınıf öğrencisi Halit Çetinkaya’ya ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıl hapis, diğer sanık Türkçe öğretmenliği bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Serhat Oktay’a ise aynı suçtan 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklar Faris Kineş ile Erkan Efe’nin ise ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. Sanıklardan bir kısmı salondan çıkarılırken, “Bıjı Apo, Serok Apo’ sloganları attı.

 

  

Etiketler : Erzurum, mahkeme, Ağrı, molotof,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler