Mustafa Bingöl'ü PKK'lılar İnfaz Etmiş

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 03.12.2015 09:08:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyünde yaşayan 76 yaşındaki Mustafa Bingöl, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Evini basan kişiler tarafından taranarak öldürülen Mustafa Bingöl’ün katilleri, bölgede güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlarda sağ olarak yakalanan 3 PKK’lı çıktı. Birçok bombalı ve karakol baskını eylemine katılan 3 teröristin, Mustafa Bingöl’ü kendilerini güvenlik güçlerine ihbar ettiği için infaz ettikleri belirlendi. 19 Kasım 2014 tarihinde Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyünde meydana gelen olayda, Mustafa Bingöl, kimliği belirsiz şahıslar tarafından vurularak öldürüldü. Mustafa Bingöl, gece saat 24.00 sıralarında evinde otururken, silahlı kişiler kapısını çaldı. Kapıyı açan Mustafa Bingöl, saldırganlar tarafından kapının önünde otomatik tüfeklerle ateş edilerek öldürüldü. Jandarma ekipleri, cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

BÖLGEDE ÇOK SAYIDA EYLEME KATILDIKLARI BELİRLENDİ

Tekman ilçesinde arazi arama taraması yapan Jandarma ekipleri, 15 Eylül 2015 günü eylem hazırlığında olan 3 teröristi kıskıvrak yakaladı. Tekman- Yiğitler köyünde 15 Eylül 2015 günü saat 11.30 sıralarında içinde Terör Örgütü üyelerinin bulunduğu araç durdurulmak  istendi. Araç içinde bulunan teröristlerce mukavemette bulunuldu. Çıkan çatışma sonunda, 3 terörist  sağ olarak ele geçirildi. Araç içinde yapılan aramada (7)  adet  Kalaşnikof  Piyade Tüfeği  (1) adet  Bixi Makineli Tüfek,(1) adet  Glock  marka tabanca ve tabancaya ait  (4)adet şarjör,  (1) adet  Rpg-7 roket atar, (1) adet Rpg-7 roket atar mühimmatı ,(4)adet el bombası, (1)adet Law Silahı,  (20) adet kaleşnikof  piyade tüfeği şarjörü,(50) m elektrik  kablosu, piyade tüfeklerine  ait bol miktarda mühimmat, (1) adet sırt çantası ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Yakalanan teröristlerin Andok kod adlı Özkan Çelik(PKK’nın Tekman Bölge Sorumlusu), Mardam kod adlı Akif Demirağ ve Sipan kod adlı Kadir Gümüş olduğu belirlendi. Yakalanan teröristlerin bölgede katıldığı eylemlerde belirlendi. Buna göre; yakalanan 3 PKK’lının, Ağustos ayında Tekman ilçesinde hamile bir hastayı taşıyan ambulansı içerisindeki 3 sağlık görevlisi ile birlikte kaçırıp bir süre sonra serbest bıraktığı, yine Ağustos ayında Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdıkları, 27 Temmuz 2015 tarihinde Tekman Kırkhan Jandarma Komutanlığına silahlı saldırı, 08 Eylül 2015 tarihinde Tekman ilçesinde EYP düzenekli saldırı ve farklı tarihlerde Karlıova yolunu kapatıp kimlik sorarak örgüt propagandası yaptıkları, Çat ilçesinde araç yakma eylemini gerçekleştirdikleri,  bir baz istasyonunu ateşe vererek kullanılamaz hale getirdikleri tespit edildi.

MEHMET BİNGÖL’Ü DE ONLAR İNFAZ ETMİŞ

Teröristler tutuklanırken, ele geçirilen mühimmatlar incelemeye alındı. Erzurum İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Tekman İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda olayda, Mustafa Bingöl’ün öldürülmesi olayında kullanılan silaha ait boş kovanların incelemesinin ardından olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanan 3 terörist olduğu belirlendi. Mustafa Bingöl’ü öldüren teröristlerin Özkan çelik, Akif Demirbağ ve Kadir Gümüş olduğu, cinayette kullanılan kalaşnikof silahların ise yakalanan PKK’lılarla birlikte ele geçirilen silahlar olduğu tespit edildi. Öldürülen Mustafa Bingöl’ün köyde vatanına ve milletine bağlı bir vatandaş olarak yaşadığı, köye zaman zaman gelerek gıda yardımı alan bu teröristleri güvenlik güçlerine ihbar ettiği, ayrıca köyde PKK’lılara yardım eden köylüleri de jandarmaya ihbar ettiği için öldürüldüğü belirlendi.

Etiketler : Erzurum, Tekman, hacı, bomba,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler