O Katile İki Kez Müebbet İstendi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 17.01.2016 08:20:00
Nişanlısı ve nişanlısının babasını öldüren zanlı için 2 kez müebbet hapis talebiyle dava açıldı.
O Katile İki Kez Müebbet İstendi

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum’un Aziziye ilçesinde, nişanlısı ve nişanlısının babasını öldüren zanlı için 2 kez müebbet hapis talebiyle dava açıldı. 
Erzurum’un Aziziye ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 13 Ağustos’ta meydana gelen olayda, hayvancılık yapan Ahmet Yavuz (22), nişanlısı Burcu Şengel’i (18) evine giderek kaçırmak istedi. Kendisine engel olmak isteyen baba Salih Şengel (62) ve nişanlısı Burcu Şengel’i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Ahmet Yavuz, anne Songül Şengel’i elinden, komşuları Hayati Hıra’yı da bacağından bıçaklayarak yaraladı. Daha sonra kendilerine ait ahırda yakalanan Ahmet Yavuz tutuklanarak cezaaevine gönderildi. Cinayet için Ahmet Yavuz’a yardım ettiği iddia edilen amcaoğlu Ö.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2 KEZ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Cumhuriyet Savcısı tarafından, katil zanlısı Ahmet Yavuz için 2 kez müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahil olduğu davaya, ayrıca Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nca Avukat Ebru Arslan ve Bilge Mutlu görevlendirildi.

“ANNE-BABA KURTARIN BENİ”
Cinayet anını anlatan anne Songül Şengel, Ahmet Yavuz'un daha öncesinde kızını kaçırdığını ve devlet eliyle kızlarını geri aldıklarını söyledi. Şengel, “Daha öncesinde kızımı kaçırdı. Kızın yaşı küçük olduğu için devlet bize kızımızı geri verdi. Karşı tarafın ailesi 'Siz almayın, kızı alamazsınız, kız bizim hakkımız' dediler. Daha sonra kızı devlet geri verdi, gittik aldık. Daha sonra geldiler sözleştik yüzük takıldı, sürekli gelip gidildi. Hiçbir problemimiz yoktu. Kızın abisinin düğünü vardı, ona geldiler, hep birlikte bar oynadılar. Ahmet Yavuz düğünde kızımla dans etti. Sonra çıktı gittiler. Perşembe günü Ahmet Yavuz geldi. Ben de o sırada merdivenleri siliyordum. 'Anne ne yapıyorsun?' dedi elimi öptü. O sırada eşim namaz kılıyordu, kızım da mutfakta yemek yapıyordu. Ahmet, Burcu’nun yanına mutfağa gitti. Mutfak penceresinin camı açık olduğu için konuşmalarını duydum. O sırada bir şeyler konuşuyorlardı. Burcu 'Hayır olmaz annem dedi' diye bir şeyler söyledi. Sonra Ahmet evden hızla çıktı, ben de 'Oğlum gidiyor musun?' diye sordum hiç cevap vermedi. Sonra birden kızın belinden tutarak arabaya doğru götürmeye çalıştı. O esnada Burcu, 'Anne baba kurtarın beni' diye bağırdı. Ben de kızımı kurtarmak için peşine gittim. Ahmet beni itti yere düştüm. Kız hemen eve doğru kaçtı, odasına gitti kapıyı kilitledi. Ahmet, kızın kaçtığını görünce hemen arabaya yöneldi. Arabadan 3 tane bıçak aldı. Komşumuz Hayati Hıra engel olmak isteyince onu bıçakladı. Sonra eşim namaz kılmış geliyordu. Ahmet'in amcaoğlu eşimin ellerinden tuttu. Ahmet de bıçakladı. Bana 'Songül ben bıçaklandım' dedi. Komşumuz Hayati Hıra da 'Ben de bacağımdan bıçaklandım, Salih abi beni de bıçakladı' dedi. O esnada bir baktım ki Ahmet kızın odasının kapısını zorluyor. Epey zorladıktan sonra Burcu sedirin üzerindeydi onu yere indirip koluyla kafasını tuttu, sonra bıçaklamaya başladı. Sonra küfür ederek dışarıya çıktı. Burcu yavaşça yerden kalkmaya çalıştı, ben de 'Kızım ne oldu' diye sordum. Kızım ağzından kan çıkarken 'Anne' dedi, daha da bir şey diyemedi kızım. Bir şey söyleyecekti ama söyleyemedi” dedi.

“BENİM ÇOCUĞUM MEZARDA, O DA CEZAEVİNDE YATACAK”
Kızı ve eşini öldüren Ahmet Yavuz'u Allah’a havale ettiğini söyleyen anne Songül Şengel, “Benim çocuklarımdan uzak dursun. Onun ölene kadar cezaevinden çıkmasını istemiyorum. Benim çocuğum mezarda yatacak, o da orada yatacak” diye konuştu.

“BU CİNAYETİN ÖZGECAN CİNAYETİNDEN FARKI YOK”
Acılı ağabey Alim Şengel ise kardeşinin defalarca bıçaklanarak öldürüldüğünü ve bunun bir katliam olduğunu belirterek, “Bu cinayetin Özgecan cinayetinden hiçbir farkı yok. Hep aynı yani. Biz devlet büyüklerimizden bizlere yardım etmelerini bekliyoruz” dedi.

ABİ ŞENGEL ZANLIYI SAVUNACAK AVUKATLARA TEPKİ GÖSTERDİ
Kardeşi ve babasını öldüren A.Y. için 5 avukatın savunma yapacağını söyleyen ağabey Şengel, “Bunu savunan o avukatlarında ellerini vicdanlarına koymalarını bekliyoruz. Bu avukatlık diplomasına bir lekedir. Ahlakı ve vicdanı olan bir insan bunu savunamaz. Para için almış savunuyor, bu hangi vicdana sığar” diyerek tepkisini dile getirdi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler