O terörist daha önce mahkemece serbest bırakılmış

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 31.07.2019 12:05:00
4 yıl önce mahkemenin serbest bıraktığı terörist, eli kanlı PKK’lı çıktı.
O terörist daha önce mahkemece serbest bırakılmış

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Karayazı ilçesinin AK Partili Karayazı Belediye Meclis üyesi Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük’ü şehit eden terörist, il jandarma komutanlığının başarılı operasyonu sonucu sağ yakalandı. Teröristin, arananlar listesinde gri kategoride bulunan ve başına 300 Bin TL ödül konulan ‘Şevger’ kod adlı Muhammed Fadullah Kamış olduğu belirlendi. Horasan ilçesi Yukarı Tahirhoca köyünde yakalanan PKK’lı Muhammed Fadullah Kamış’ın, 4 yıl önce örgüt üyeliğinden yargılanıp 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığı ve yargılama sonunda beraat ettiği iddia edildi.

 

EVİNDE ARAMA YAPILARAK TUTUKLANDI

 

4 yıl önce meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. Erzurum'un Karayazı ilçesinde KCK adına ‘köy komünü’ kurdukları, Kobani için yardım gönderdikleri gerekçesiyle 18 köylü gözaltına alındı. 11 Mayıs 2015 tarihinde Muhammed Fadullah Kamış’ın evinde yapılan aramada, “1. Bölge Komisyon” diye başlayıp “Saray Mahallesi” diye biten bir evrak bulundu. Evraka göre ilçede üç  bölge komisyonu kurulmuş ve 18 ayrı köy bu üç komisyonun sorumluluğuna verilmişti. Bu komisyonların köylülerden oluşan üye ve encümenleri adı altında kimi isimler sıralanmıştı. Savcılık, bu komisyonların KCK Sözleşmesi’nde anılan köy komünleri yapılanması olduğu sonucuna vararak, ilçe belediye meclisinde üyelik yapan ve HDP üyesi olan 18 köylüyü gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde, Ahmet Kaya’nın fotoğrafı ve “Newroz piroz be” (Nevruz kutlu olsun” yazılı atkı, Abdullah Öcalan’ın bir fotoğrafı ve Suriye’de öldürülen iki YPG’linin fotoğrafının olduğu duvar saati çıktı. 

 

4 AY TUTUKLU KALIP SERBEST BIRAKILDI

 

Şüphelilerden M.P., komisyonların köylerdeki düzeni sağlam amacıyla kurulduğunu, HDP’nin ilçe binasında toplantı düzenlediklerini, bir faaliyette bulunmadıklarını, yalnızca Kobani’ye yardım kampanyası çerçevesinde köylerde para toplandığını, kendisinin de yardımda bulunduğunu söyledi. M.P, öldürülen YPG’linin cenazesine, akrabası olduğu için katıldığını ifade etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP’li olan diğer şüpheliler komisyondan haberdar olmadıklarını iddia etti. Aralarında dün yakalanan terörist Muhammed Fadullah Kamış’ın da bulunduğu 10 zanlı, “yasadışı örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine kondu. Zanlılar, 4 Eylül 2015’ten 3 Aralık 2015’e kadar tutuklu kaldı. Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, beraatle sonuçlandı. Mahkeme heyeti, köy komitesinin devlet otoritesini zayıflatarak yeni bir düzen kurmaya yönelik olduğu iddiasına ve Kobani’ye toplanan yardımın PKK’ya da YPG’ye gönderildiğine ilişkin yeterli bir delilin bulunmadığına hükmetti.

 

ÇOK SAYIDA EYLEME KATILDI, EN SON AMCA İLE YEĞENİNİ ŞEHİT ETTİ…

 

Mahkemenin akladığı sanıklardan biri olan Muhammed Fadullah Kamış’ın örgütün tetikçilerinden biri olduğu ortaya çıktı. Yapılan istihbarat çalışmaları ve yakalanan teröristlerin ifadeleri sonrası çok sayıda eyleme katıldığı belirlenen Muhammed Fadullah Kamış’ın örgütte ‘Şevger’ kod adını aldığı tespit edildi. İç İşleri Bakanlığı, çok sayıda eyleme katılan Karayazı nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu Şevger Kod Muhammed Fadullah Kamış’ı başına 300 bin Tl ödül koyarak arananlar listesine dahil etti. Örgütte her türlü eğitimi aldığı ve PKK’nın infaz timinde yrr aldığı öğrenilen terörist, serbest kaldığı o tarihten 4 yıl sonra ise 18 Haziran 2019 tarihinde, örgütün talimatı ile AK Parti Karayazı Meclis üyesi Savcı Küçük ile yeğeni Ahmet Küçük’ü şehit etti.     

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler