Otostopcu Gaspçılara rekor ceza!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 13.11.2013 15:11:00

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum kent merkezindeki Havuzbaşı Atatürk Anıtı'nın karşısında otobüs bekleyen, dört üniversiteli öğrenciyi 'gideceğinizi yere bırakılım' diyerek özel araçlarına bindirdikten sonra cep telefonlarını gasp eden iki sanığa, tutuklu yargılandıkları Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 80 yıl hapis cezası verildi. 
 
OTOSTOPLU CEP TELEFONU GASPINDA, "AŞAĞIYA İNİN LAN"
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, otobüs durağında bekleyen Muhammet A.(19), İbrahim Coşkun (20), Enes S. (21) ve Onur T. isimli öğrencileri özel araçlarına alan sanıklar, Kurbani Ö. (23) ile Murat A. (23) Dadaşkent semtinde boş bir araziye götürdü. Burada öğrencileri araçlarından indiren sanıklar cep telefonlarını gasp ederek uzaklaştı. Öğrencilerin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan iki gaspçı çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak ceza evinde kondu.
 
"HAYALET DENİLEN KAFA HAPI İÇTİM"
Tutuklu sanıklardan Kurbani Ö., mahkemede verdiği ifadesinde,"Arkadaşımla beraber geziyorduk. Arkadaşım bana "hayalet" isminde bir ilaç verdi. İiçtim. Bu ilaçları alkolün üzerine içtik ne yaptığımızdan haberimiz yoktu. Aracı ben kullanıyordum. Araca durakta bekleyen dört öğrenciyi aldık. Öğrenci olduklarını ve paralarının olmadığını söylediler. Biz de araca aldık. Dadaşkent'e kadar götürdük, araçta daha sonra koltuğun altında bir adet cep telefonu buldum. Araçtaki kişilerin cep telefonlarını gasp etmedim. Suçsuzum" dedi.
 
İKİ SANIĞINA 80 YIL HAPİS CEZASI
Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Kurbani Ö. ve Murat A.'yı 'nitelikli gasp' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarını işledikleri gerekçesiyle 40'ar yıl olmak üzere toplam 80 yıl hapis cezasına çarptırdı.Karar sonrası, sanıkların, "böyle adalet mi olur?" diyerek tepki gösterdiler.
Etiketler : Erzurum, gasp, telefon, öğrenci,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler