Pasinler saldırısının faili teröristler yakalandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 15.09.2015 14:15:00

Sinan AYDIN'ın Haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum'un Tekman ilçesinde eylem hazırlığında olan 3 PKK'lı, güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Yakalanan PKK’lıların geçtiğimiz ay Tekman ilçesinde hasta taşıyan ambulansı içerisindeki 3 sağlık görevlisi ile birlikte kaçıran ve ayrıca Pasinler ilçesinde Emniyet Müdürlüğüne saldıran teröristler olduğu belirlendi. Tekman ilçesinde arazi arama taraması yapan Jandarma ekipleri, eylem hazırlığında olan 3 teröristi kıskıvrak yakaladı. Yakalanan teröristlerin üzerinden 7 Kaleşnikof silah, 1 roketatar, 1 Law, 1 bixi çıktı. Teröristlerin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

VALİLİKTEN AYRINTILI AÇIKLAMA

Erzurum Valiliği'inden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi. Erzurum’un Tekman İlçesinde Jandarma Özel Harekat timleri tarafından yapılan operasyonda  3 Bölücü Terör Örgütü üyesi ,çok sayıda silah ve mühimmat ile birlikte sağ olarak ele geçirildi. 14 Eylül 2015 tarihinde Tekman ve Çat ilçeleri mülki sınırları içinde Jandarma Özel Harekat timleri tarafından icra edilen Çelik-20 operasyonu kapsamında Tekman- Yiğitler köyünde 15 Eylül 2015 günü  saat 11.30 sıralarında içinde Terör Örgütü üyelerinin bulunduğu araç durdurulmak  istenmiş ,araç içinde bulunan teröristlerce mukavemette bulunulmuş,çıkan çatışma sonunda  3 terörist  sağ olarak ele geçirilmiştir.

YAKALANANLARDAN BİRİ TEKMAN BÖLGE SORUMLUSU

Yakalanan teröristlerden Andok kod adlı PKK'lının Tekman bölge sorumlusu olduğu, diğer teröristlerin ise Mardam kod ve Sipan kod adlı teröristler olduğu açıklandı. Bu PKK'lıların 14 Eylül 2015 günü Bingöl Karlıova-Erzurum karayolunu kesen gurubun içinde faaliyet gösterdikleri ve ele geçirilen aracın teröristler tarafından yol kesme eyleminde kullanılan iki araçtan birisi olduğu tespit edilmiştir. Araç içinde yapılan aramada (7)  adet  Kalaşnikof  Piyade Tüfeği  (1) adet  Bixi Makineli Tüfek,(1) adet  Glock  marka tabanca ve tabancaya ait  (4)adet şarjör,  (1) adet  Rpg-7 roket atar, (1) adet Rpg-7 roket atar mühimmatı ,(4)adet el bombası, (1)adet Law Silahı,  (20) adet kaleşnikof  piyade tüfeği şarjörü,(50) m elektrik  kablosu, piyade tüfeklerine  ait bol miktarda mühimmat, (1) adet sırt çantası ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Yakalanan teröristler göz altına alınmış olup, bölgede icra edilen operasyona devam edilmektedir.''

SAĞLIK GÖREVLİLERİNİ KAÇIRIP PASİNLER EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE SALDIRAN TERÖRİSTLER

Yakalanan teröristlerin bölgede katıldığı eylemlerde belirlendi. Buna göre yakalanan 3 PKK’lının, geçen ay Tekman ilçesinde hamile bir hastayı taşıyan ambulansı içerisindeki 3 sağlık görevlisi ile birlikte kaçırıp bir süre sonra serbest bıraktığı, yine geçen ay Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdıkları,  farklı tarihlerde Karlıova yolunu kapatıp kimlik sorarak örgüt propagandası yaptıkları, Çat ilçesinde araç yakma eylemini gerçekleştirdikler,, bir baz istasyonunu ateşe vererek kullanılamaz hale getirdikleri tespit edildi.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler