Polis rekor miktarda uyuşturucu yakaladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 07.04.2014 11:00:00
Erzurum polisinin düzenlediği operasyonda, ceviz çuvalları arasına saklanmış 576 kilo 962 gram eroin ele geçirildi.
Polis rekor miktarda uyuşturucu yakaladı

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum polisinin düzenlediği operasyonda, TIR dorsesinin içerisinde ceviz çuvalları arasına saklanmış 576 kilo 962 gram eroin ele geçirildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, 5 Nisan 2014 günü saat 21.40 sıralarında Ağrı, Van ve Bingöl'den Erzurum güzergahını kullanarak batı illerine giden araçlar üzerinde Aşkale güzergahı üzerinde oluşturulan kontrol noktasında arama yapıldı. Yapılan çalışmalarda; uygulama noktasından geçiş yapmak isteyen şüpheli bir TIR durduruldu. A.A., isimli TIR sürücüsü gözaltına alınırken dedektör köpeği ‘Giza’ marifeti ile yapılan aramalarda TIR’ın dorsesinde ceviz çuvalları arasında 973 paket halinde, piyasa değeri 8 milyon 654 bin 430 Euro olan 576 kilo 962 gram eroin ele geçirildi.
Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ele geçirilen miktarın bu sene bölgede yakalanan en çok miktar olduğunu belirtti.
Vali Yardımcısı Yamlı, ele geçirilen eroinin Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yola çıkarılarak İstanbul üzerinden Avrupa’ya sevkiyatının yapılmasının planlandığını belirtti. Vali Yardımcısı Yamlı, ele geçirilen uyuşturucunun 1,5 milyon insanı zehirleyecek bir miktar olduğunu ifade ederek Polis Haftasında başarılı operasyona imza atan Erzurum Emniyet Müdürlüğünü tebrik etti.
 
Etiketler : Erzurum, narkotik, polis, TIR,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler