Şehit Muhtar Ve Eşinin Kanı Yerde Kalmadı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 12.01.2018 11:30:00
27 yıl önce Şenkaya´da teröristler tarafından şehit edilen köy muhtarı ve eşinin katilleri öldürüldü.
Şehit Muhtar Ve Eşinin Kanı Yerde Kalmadı

Nesrin ÇETİNKAYA'nın -ÖZEL- Haberi

RADARHABER / ERZURUM

Şenkaya kırsalında 2017 yılında yapılan terör operasyonları sırasında öldürülen PKK´lılar arasında, o dönem Muhtarın şehit edildiği saldırıya katılan teröristte olduğu belirlendi. GÜNEBAKIŞ gazetesine özel açıklama yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ‘‘ Şehit Muhtarımız ve eşinin kanı yerde kalmadı´´ diyerek olayı doğruladı.

 

TERÖRE DESTEK VERMEDİĞİ İÇİN ŞEHİT ETTİLER

Şenkaya ilçesine bağlı Beşpınar Köyü muhtarı Sinan Sinanoğlu, devletine ve miletine bağlı olarak hayatını sürdürüyordu. Şenkaya ilçesine bağlı Pindik Yaylası´nda barınan PKK´lı teröristler,  16 Haziran 1990 tarihinde ormanın hemen altındaki Beşpınarlar Köyü Muhtarı Sinan Sinanoğlu ve eşi Güleser Sinanoğlu´nu, kendilerine destek vermedikleri için şehit ettiler. 5 çocuğu olan çift için, aradan geçen 27 yıl sonunda Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu´nun talimatı ile şehitlik yapıldı. Başta Şenkaya halkı olmak üzere tüm Erzurumluların kahramanı olan şehit muhtarın uğradığı hain saldırıyı, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, şöyle anlatıyor: ‘‘Pindik Yaylası teröristlerin karargah bölgesiydi. Köy, vadi içerisinde ormanın altında bizim için ulaşımı zor ama eşkıya için kolay hemen ormandan iniyor sonra ormana çıkıyor. 10 dakikada köye iniyor alacağını alıyor sonra gidiyor. Bu yaylanın altında da Beşpınarlar diye bir köy var. 1990 yılında Pindik Yaylası´ndan PKK´lı grup geliyor. Beşpınarlar Köyü muhtarının evini sarıyorlar. ´Sen bizi nasıl burada barındırmam diyorsun´ diyorlar. Çünkü; muhtar ´PKK burada kalamaz´ diye konuşmuş. PKK´yı köye sokmamak için mücadele ediyor. Bu köy muhtarımızı ve eşini şehit ediyor, o gün muhtar bunlarla çatışıyor. O günden beri muhtarımızın mezarı köyde ulaşamamışız, o muhtarımızı ve şehidimizi hatırlayamamışız, hatırlamışsak ta gidememişiz yanına. Bu sene Temmuz ayında gittik muhtarımızın ve eşinin şehit mezarlarını yaptırdık. Orada bir tören yaptık.´´

 

AMANSIZ MÜCADELE İLE PKK VARLIĞI SONA ERDİRİLDİ

Bölgede Erzurum, Kars, Ardahan üçgenini kapsayan Şenkaya ilçesinde 1987´den bu yana dağlık bölgeyi kullanan PKK´lı teröristlerin, 80-90 civarında oldukları tahmin ediliyordu. Terörle mücadele için verilen amansız mücadele, Şenkaya kırsalında 2017 yılının başından sonuna kadar aralıksız sürdü. Asker ve polis, o dağda haftalarca operasyon yaptı. Vali Azizoğlu, ‘‘ Bu bölgede millete kök söktüren, eziyet eden, vatandaşı canından bezdiren en önemli eşkıya başı ve ekibini etkisiz hale getirdik´´ diyerek Şenkaya kırsalında onlarca teröristin üst üste yapılan operasyonlarla etkisiz hale getirildiğinin müjdesini verdi. Bölge terörden temizlendi, halk rahat bir nefes aldı. Asker ve polislerin 2017 yılında 4 ay boyunca dağdan inmeyerek bölgeyi PKK´dan temizlediğini ifade eden Azizoğlu, "Bazen ´Değişim yapın yoruldunuz´ dememize rağmen o subaylarımızın hiçbiri vazgeçmedi. Dediler ki; ´Bunları burada bitirmeden, dağdan inmeyeceğiz.´ Çok şükür bitirdiler. PKK´nın elebaşlarını ve ekibini yok ettik. Ondan sonra o dağları tek tek didik didik aradık. Yüzlerce her türlü malzeme ele geçirdik. Onlarca mağara bulduk. Hepsini imha ettik. Bunlar şaşırıp hasbel kader gelirlerse gelebilirler ama çıkma imkanları yok artık" diye konuştu.

 

KAHRAMAN ŞEHİT MUHTARIN KANI YERDE KALMADI

Vali Azizoğlu´nun açıklamalarının ardından araştırmacı Gazetecilik ilkesinden yola çıkan gazeteniz GÜNEBAKIŞ, şehit muhtar ve eşinin katillerinin de geçen yıl yapılan operasyonlarda öldürülen teröristler arasında olduğu bilgisine ulaştı.  Erzurum İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı ekipler ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Harekat Şubesinde görevli Polisler tarafından yapılan ortak operasyonlarda,  Şenkaya kırsalında yılardır halkın canına ve malına kasteden çok sayıda terörist öldürüldü.  Gerek öldürülen teröristlerin kimlik bilgilerinin tespiti, gerekse sağ yakalanan teröristlerin ifadeleri sonucunda, öldürülen PKK´lılar arasında Beşpınar köyü muhtarı Sinan Sinanoğlu ve eşi Güleser Sinanoğlu´nun şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren teröristte olduğu belirlendi. İstihbari çalışmalar sonucunda, örgütün çevreyi iyi bilen elemanlarını yıllardır o bölgede tuttuğunu, sadece sözde lider kadronun değiştiği belirlendi.

 

VALİ AZİZOĞLU: KAHRAMAN MUHTARIMIZIN KANI YERDE KALMADI

Bölgedeki operasyonları yakından takip eden ve zaman zaman helikopterle havadan inceleme yapan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın konu ile ilgili sorusu üzerine, ‘‘ Kahraman şehit muhtarımızın kanı yerde kalmadı´´ diyerek bilgileri teyit etti. Vali Azizoğlu, ‘‘ Askerimiz ve Polisimiz Şenkaya-Göle kırsalında amansız bir mücadele verdi. Kahraman silahlı kuvvetlerimiz, çok önemli operasyonlara imza attı. Bölgede yıllardır halkın canına ve malına kasteden üst düzey isimlerinde olduğu teröristler etkisiz hale getirilerek Şenkaya kırsalı temizlendi. Öldürülen teröristlerin kimlik tespitlerinin yanı sıra yakalanan teröristlerin de ifadeleri sonrası önemli bilgiler elde edildi. Kahraman şehit muhtarımız ve eşinin de kanı yerde kalmadı. Katilleri etkisiz hale getirildi ´´ dedi.

 

İŞTE ŞENKAYA ‘DA 2017 YILI OPERASYON BİLANÇOSU…

27 Nisan:

Şenkaya ilçesi Ormanlı köyü kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan teğmen, helikopterle Erzurum´a getirilerek tedavi altına alındı. Çatışmada iki asker ise hafif yaralandı.

5 Mayıs:

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak, Hakkari, Siirt, Diyarbakır ve Erzurum-Şenkaya´da  icra edilen operasyonlarda 78 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 askerin ise şehit olduğunu açıkladı. 

18 Mayıs:

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-14 operasyonu kapsamında sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Şenkaya ilçesinin Değirmen Dere köyü ile Beşpınar köyü arasında arama tarama çalışmaları yapan güvenlik güçleri ile 5 kişilik PKK´lı terörist grubu arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 teröristi ölü ele geçirilirken Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Coşğun (34) yaralandı.

26 Mayıs:

Şırnak / Beytüşşebap - Merkez (Bestler Dereler, Cudi Dağı), Hakkari/Yüksekova, Diyarbakır/Dicle, Erzurum/ Şenkaya ve Ardahan/Göle bölgelerinde orta çaplı operasyonlar icra edildi. Operasyonlarda; 45 terörist etkisiz hale getirildi, 3 roketatar, 5 makineli tüfek, 13 piyade tüfeği ve 43 el bombası ele geçirildi, 27 el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edilerek imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 26 sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi.

2 Haziran:

Şırnak Beytüşşebap Bestler Dereler, Cudi Dağı, Hakkari Yüksekova, Diyarbakır Lice, Bingöl Genç, Elazığ Arıcak, Erzurum-Şenkaya, Ardahan Göle ve Hatay-Osmaniye-Gaziantep bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edildi. Operasyonlarda biri (Suriye uyruklu, sözde Tunceli/Ovacık Özel Güç Sorumlusu) sözde lider kadroda olmak üzere 92 terörist etkisiz hale getirildi

17 Haziran:

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek 17-19 operasyonunda, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü Saat 10.00 sıralarında Çamlıalan kırsalında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensupları ile temas sağlandı. Çatışma sonucunda; Bölücü Terör Örgütünün Sarıkamış- Göle- Şenkaya sorumlusu Alişer kod adlı Zeynel Leblebici ile birlikte Sevkan kod adlı Kenan Kahraman ve Cesur kod adlı Hancan Sevinç ölü olarak ele geçirildi. Çıkan çatışmada, Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz şehit oldu. Operasyonda; 1 adet Kanas, 1 adet Bixi, 1 adet Kalaşnikof marka silah ve 1 adet Tabanca, 5 adet çanta ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

25 Eylül:

Şenkaya´da, güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında, tespit edilen bir sığınakta 103 adet Biksi makineli tüfek fişeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi

3 Kasım:

Şenkaya´da sürdürülen operasyonda, birden fazla terörist öldürüldü. Çok sayıda mühimmata el konuldu. Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyonlar sürdürüldü.

27 Kasım:

Şenkaya - Göle ilçeleri kırsal alanında devam eden terör operasyonunda terör yuvaları karış karış arandı. Eksi 20 dereceyi bulan soğuk havada icra edilen operasyonda ele geçirilen malzemeler ve sığınak imha edildi. (Kaynak: GÜNEBAKIŞ Gazetesi)

    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler