Şeytanın akılna gelmeyecek dolandırıcılık

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 21.05.2013 21:11:00
Köylü Ahmet C.'ye gömü var deyip, daha önce gömdükleri sahte gömüyü sattılar.
Şeytanın akılna gelmeyecek dolandırıcılık

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'un Aşağı Yenice Köyü'nde yaşayan 62 yaşındaki 6 çocuk babası Ahmet C.'ye, "Sizin köyde Gömü var. Tarihi eserleri çıkarıp satacağız. Trilyoner olacağız"diyerek kazı yaptıran dolandırıcılar, önceden toprağa gömdükleri küp içerisinde altın sarısı rengine boyalı heykelleri, köylü Ahmet C.’ye 80 bin liraya sattılar. 3'ü tutuklu 4 sanık, Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde adalete hesap vermeye başladı. Dolandırıcılık olayı, geçen yılın Mayıs ayında merkez Aziziye İlçesi'nin Aşağı Yenice Köyü'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan Ahmet C.’nin kapısını çalan Diyarbakırlı Mehmet G. (34) ile Ethem B. (32), devletten izinli olarak definecilik yaptıklarını söyleyip, köyde bulunan gömüyü çıkarmak için ortak olmayı önerdiler. Kendilerinin yabancı olduğu için kazı yaptırılmamasından korktuklarını belirten iki kişi, Ahmet C.'den yardım istedi. Yapılan anlaşma üzerine tarihi eserlerinin yerini gösteren iki arkadaş, köyden ayrıldıktan sonra Coşkun kazma kürekle gösterilen yeri kazmaya başladı.

İKİ ADET ALTIN SARISI HEYKEL ÇIKINCA BAYILDI

Çiftçi Ahmet C., bir süre sonra içerisinde altın sarısı renkte heykeller olan küp bulunca çok sevindi ve telefonla pazarlayıcı kişileri aradı. Mehmet G. ve Ethem B., Ahmet C.'den çıkarılan tarihi eserlerin değerine göre vergi yatırılacağını, ayrıca satış ve yurt dışına çıkış masrafları olduğunu belirterek 80 bin lira göndermesini istediler. Parayı şüphelilerin verdiği PTT hesaba yatıran Ahmet C., bir süre sonra parayı yatırdığı kişileri aradı ancak birdaha ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan Coşkun, Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi oldu.

DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Polis cep telefon numaralarından Mehmet G., Ethem B. ve paranın yatırıldığı banka hesabının sahibi Fatih D. ile Mert G.’yi gözaltına aldı. Üç kişi 2 Kasım 2012 günü Erzurum 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak E tipi ceza evine gönderildi. Mert G. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi. İddianamede, zanlıların dolandıracakları kişiyi inandırmak için önceden küp içinde sahte sarı altın rengine boyalı nesneleri toprağa gömüp daha sonra ise köylü Ahmet C.’ye sahte gömüleri koydukları yeri kazdırarak dolandırdıkları belirtildi.

''NAMUSSUZLAR BENİ DOLANDIRDI"

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 'Bilişim Sistemleri veya Kredi Kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık yapmak' suçundan dava açılan 4 zanlı, Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 80 bin lirasını kaptırdığını belirten mağdur Ahmet C., sanıklardan Mehmet G. ile Etem B.’yi mahkeme huzurunda teşhis etti. Şikayetçi olduğunu belirten Ahmet C., "Bu gördüğünüz namussuzlar beni dolandırdı. 'Sizin köyde Gömü var. Tarihi eserleri çıkarıp satacağız. Para ile vergileri yatırıp, camii yaptırıp geri kalan 500 milyonu da bölüşeceğiz. Bu işten trilyonlar kazanacağız' dediler. Önce 70 bin, sonra kredi çekip 10 bin lira daha yolladım. Dekontların hepsi var. Bana kendilerini 'Hacı Hasan' ve 'Hacı Ekrem' diye tanıttılar. Çok mağdurum. Paramı geri versinler, Allahlarından bulsunlar" dedi. Sanıklar ise suçlamaları Kabul etmediler. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Fatih D'nin tutuksuz yargılanmasına karar verirken, Mehmet G. ile Ethem B.'nin ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri tarihe erteledi. 

Etiketler : şeytan, gömü, define,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler