Soyulmak istemiyorsanız bunları yapın!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 20.11.2014 00:05:00
Hırsızlardan şeytani planlar!Paspası çeviriyorlar, ayakkabının içine taş koyuyorlar...
Soyulmak istemiyorsanız bunları yapın!

RADARHABER / ERZURUM
Polis,  vatandaşlara alacakları basit önlemlerle evlerini hırsızlardan koruyabilecekleri uyarısında bulundu. Evden hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyaran Emniyet güçleri, sadece polislerin alacağı önlemlerin hırsızlık olaylarına karşı yeterli olamayacağının altını çizdi. Vatandaşların da hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olmaları gerektiğini belirten Polis, insanların alacakları basit önlemlerle hem kendi hem de komşularının evlerini hırsızlık olaylarına karşı koruyabileceklerini hatırlattı. 
 
“SOKAKLARINIZI VE ÇEVRENİZİ GÖZLEMLEYİN”
Vatandaşların, karşılaştığı olumsuzlukları mağduriyet oluşmaması için emniyet güçlerine bildirmelerinin büyük önemi bulunduğunu belirten Emniyet yetkilileri,  “Hırsızlık olaylarına karşı evlerde alınabilecek basit önlemlerle hırsızlık olaylarının önüne geçebilirler. Unutmayalım hırsızlar çok uğraşacak, gürültü çıkaracak ve zaman harcayacakları yerlere girmek istemez. Evlerinde uzun süre vakit geçiren vatandaşlarımızın sokaklarını ve çevrelerini gözlemlemelerini, kendi ve komşularının güvenliği için yararlı olacaktır. Bütün önlemlere rağmen hırsızlık olayları meydana gelmişse hiç bir şeye dokunmadan ücretsiz 155 Polis İmdat telefonunu arayarak polisin gelmesi beklenmeli” dedi
 
İŞTE ŞEYTANİ PLANLARDAN BAZILARI
Hırsızların, hırsızlık öncesi plan yaptıklarını belirten yetkililer, yapılan hırsızlıkların semt pazarlarının kurulu olduğu günlerde ve ya toplumsal olayların olduğu zamanlarda arttığını söyledi. Hırsızların evde kimsenin olup olmadığını öğrenmek için basit yöntemler kullandığına dikkat çeken yetkililer, hırsızların uygulamaya soktukları şeytani planları ise şöyle sıraladı: “Hırsız evin önünde bulunan paspasın yerini değiştiriyor veya paspası ters çeviriyor ve 1-2 gün sonra tekrar eve gelip bakıyor. Eğer paspas hala ters duruyorsa kimsenin evde olamadığını düşünüp o eve hırsızlık amacıyla giriyor. 
 
“AYAKKABILARINIZA DİKKAT EDİN”
Evin önünde bulunan ayakkabılar bile hırsızlar için fırsat. Evde olmadığınız zaman kapının önüne evde biri varmış izlenimi vermek için ayakkabı koyuyor bir çok kişi. Hırsızlar kapının önünde bulunan ayakkabıların içine tek tek taş koyup aynı şekilde birkaç gün sonra yeniden gelerek ayakkabının içine bakıyor. Taşların yerinde olduğunu gördüklerinde evde kimsenin olmadığı düşüncesiyle hırsızlık yapıyorlar. 
 
 

“KAPILARINIZ İÇİN GÜVENLİ KİLİT KULLANIN”

Kapı kilidi kesitleri üzerinden örnekler veren yetkililer, “Yeni bir eve taşındığınızda mutlaka kapı göbek kilidinizi değiştirin ve daha güvenli kapı kilitleri kullanın. Aynı zamanda pencerelerinizi de hırsızlıklara karşı dayanaklı hale getirin. Pencerelerinizde çocuk kilidi denilen aparatları kulanın bu aparatlar aynı zamanda hırsızlık olaylarını önleyebilmektedir” diye konuştular. 

 

Etiketler : Erzurum, hırsız, ayakkabı, Polis,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler