Taşmağazalar’da bir gecede 3 soygun

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 28.09.2016 12:09:00
Erzurum'un kuyumcular çarşısı olan Taşmağazalar Semti’nde yine soygun şoku yaşandı.
Taşmağazalar’da bir gecede 3 soygun

Ayşe Nur BAYRAM'ın Haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
 
1 Mayıs 2014’de yaşanan biber gazlı soygundan sonra, 6 Ekim 2015’te gasp şoku yaşanan kuyumcuların bulunduğu Taşmağazalar Semti’nde yine soygun şoku yaşandı. Hırsızlar 27 Eylül gecesi 3 ayrı işyerinin camını kırarak içerde bulunan paraları aldıktan sonra kayıplara karıştı. “Burası Erzurum’un Merkez Bankası” diyen esnaf, aylardır talep etmelerine rağmen polis merkezi ya da polis noktası oluşturulmamasına tepki gösterdi. İşyerinden 10 bin lira parası çalınan Ahmet Gölleroğlu, dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun söz vermesine rağmen bölgenin güvenliğinin sağlanamadığından şikayetçi oldu.
 
15 BİN LİRA ÇALDILAR
 
Erzurum’da kuyumcuların bulunduğu Taşmağazalar Semtinde bir gecede 3 işyeri kimliği belirsiz hırsızlar tarafından soyuldu. İşyerlerinin camlarını kırarak içeri giren hırsızlar, yaklaşık 15 bin lira para çaldı. Daha önce de soygun ve gasp olaylarının yaşandığı Taşmağazalar’da güvenlik tedbirlerinin yetersizliğinden şikayetçi olan esnaf, talep etmelerine rağmen bölgeye bir karakol ya da polis noktası konulmamasına tepki gösterdi. Kuyumcu esnafının ağırlıkta bulunduğu Taşmağazalar’a 27 Eylül gecesi hırsızlar dadandı. Ahmet Gölleroğlu’na ait Kudret Gümüşçülük mağazasının kapı camını kırarak içeri giren hırsızlar, çekmecede bulunan  yaklaşık 10 bin lirayı aldı. Hırsızlar, biraz daha yukarıda bulunan Erkan Polat’a ait Şahna Oltu Taşı Tesbihcilik’ten ise yaklaşık 5 bin lira değerinde tespih, gümüş yüzük ve kolye çaldı. Hırsızların son soygunu ise Batpazarı’ndaki Taner Kısaoğlu’na ait makine servis bayiine girdi. Çalacak bir şey bulamayan hırsızlar, kasadaki 60 lirayı alarak kaçtı. Sabah işyerlerine gelen esnaf gördükleri karşısında büyük şok yaşadı. Üç iş yerinin de kapı camlarının kırılarak girildiğini tespit eden esnaf durumu, polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, işyerlerinde inceleme yaptıktan sonra bölgedeki kamera kayıtlarını incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. 
 
 
"BURASI ERZURUM'UN MERKEZ BANKASI" DİYEN ESNAF KARAKOLU GERİ İSTİYOR...
 
Bir gecede 3 ayrı işyerinin aynı yöntemle soyulmasına tepki gösteren Taşmağazalar esnafı, talep etmelerine rağmen bir türlü yeterli güvenlik tedbiri alınmamasından şikayetçi oldu. Dükkanından 10 bin lira parası çalınan işyeri sahibi Ahmet Gölleroğlu, “Taşmağazalarda daha önce de soygun ve gasp olayı yaşanmıştı. Çarşıyı gezen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na karakol talebimizi iletmiştik. Kendisi de konuyla ilgili Vali ve gerekli ilgililere talimat vermişti. Ancak bugüne kadar özellikle gece yeteri kadar güvenlik tedbiri alınmadı. Biz yabancılar şubesine dönüştürülen binanın yeniden karakol olarak hizmet vermesini istiyoruz. Zamanında bu karakol bizlerin parasıyla yapılmıştı. Hiç olmazsa gece bölgede bir Polis noktası oluşturulursa güvenlik zaafiyeti giderilir” dedi. Çarşı’nın Erzurum’un merkez bankası olduğuna dikkat çeken Ahmet Gölleroğlu, “Yani kuyumcuları, dövizcileri, pahada ağır olan ürünlerin yer aldığı bir çarşı. Bu çarşının ciddi mana da bir koruma altında olması lazım. Gerçi gündüzleri koruma altında fakat gece korumasını çok ivedilikle talep ediyoruz. İl mülki idare amirinden ve emniyet müdüründen. Bakın bu bir sahipsizliğin belirtisidir. Şehrimize Başbakan geliyor, bu çarşıda 5 metre aşağıda sözünü veriyor. Diyor ki, ‘Ne istiyorsunuz?’ Esnafta, ‘Karakolumuzu istiyoruz.’ diyor. Sayın Davutoğlu, valiye, emniyet müdürüne dönüyor, vekillerde yanında olmak üzere diyor ki, ‘Karakol için gerekli ne varsa yapın.’ Üzerinden ne kadar zaman geçmesine rağmen hiçbir gelişme yok. Bugün bana oldu, yarın başka komşuya, diğer gün başka komşuya. Sonuçta bu çarşıda ki esnaf her geçen gün daha da mağdur oluyor. Bu mağduriyetin giderilmesi için ivedilikle karakolumuzun geri getirilmesini ve buraya bir polis nöbet merkezinin kulübesinin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. Taşmağazalar esnafından Mevlüt Gedik te göç idaresinin yerine çarşının güvenliğini sağlayacak bir karakol oluşturulmasını talep ettiklerini söyledi. 
 
BİBER GAZLI SOYGUN
 
Taşmağazalar’da 1 Mayıs 2014 günü soygun şoku yaşanmıştı. 1 Mayıs 2014 Taşmağazalar semtindeki bir kuyumcuya müşteri gibi giren soyguncu, işyeri sahibi İbrahim Abay’a cebinden çıkardığı biber gazını sıkarak 17 bin lira değerindeki 4 burma bileziği alıp kaçmıştı. Davutoğlu’na anlatmıştı. Bölgedeki ikinci büyük soygun dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun 8 Ekim’de Erzurum’a yaptığı gezide ortaya çıkmıştı. Daha önce biber gazlı soyguna maruz kalan İbrahim Abay, 6 Ekim 2015 gecesi silah zoruyla kaçırılmış daha sonra işyerindeki 60 bin lira ile 300 bin lira değerindeki altın gasp edilmişti. İbrahim Abay, durumu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na anlatmış bölgeye bir karakol kurulması talebini iletmişti. (Pusula Gazetesi) 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler