Tecavüz yalanına 5 yıl hapis

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 06.12.2013 14:31:00
Erkek arkadaşıyla birlikte 5 kişiyi ‘tecavüz ettiler’ diyerek tutuklatan kız, iftiradan hapse mahkum oldu.
Tecavüz yalanına 5 yıl hapis

RADARHABER / ERZURUM

Erkek arkadaşıyla birlikte 5 kişiyi ‘tecavüz ettiler’ diyerek tutuklattıktan sonra mahkemede ‘iftira attım’ diyerek serbest kalmalarını sağlayan üniversiteli genç kız, sanık olarak yargılanıp hapis cezası aldı. Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi A.K., 25 Haziran 2012 günü polise başvurarak bir süre önce ayrıldığı sevgilisi T.O. (22) ile birlikte gece bekar evine gittiğini, sevgilisi ile birlikte onun  arkadaşları B.K.(39), A.K.(33), Y.Y.(32) ve 30 yaşındaki K.C.’nin tecavüzüne uğradığını iddia etti. Gözaltına alınan 5 kişi, 29 Haziran günü tutuklandı.

' UYURKEN SIRAYLA İLİŞKİYE GİRDİLER'

A.K. savcılıkta o gece ile ilgili ifade verirken şunları söyledi: "Eski sevgilim T.O. ile birlikte alkol aldık. Evde bir odaya geçip uyudum. Gözlerimi açtığımda üzerimde sadece tişört ve hırkam vardı. T.O. yanımda çıplak halde yatıyordu. Sonra sarhoşluğun etkisiyle tekrar uyurken K.C. benimle cinsel ilişkiye girdi. 'Ağabey, dur yapma' dememe rağmen devam etti. Aradan yarım saat geçmeden Y.Y., üzerindekileri çıkararak yanıma geldi ve ilişkiye girdi. Sabah da adı A.K. olan cinsel ilişkide bulundu. Evde bulunan B.K. ise benimle ilişkiye girmedi, ancak kalçalarımı okşayarak tacizde bulundu." Bunun üzerine T.O, K.C., Y.Y., A.K. ve B.K. tutuklanarak cezaevine konuldu. Haklarında, 'Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamasıyla 30’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Ekim 2012 günü hakim karşısına çıkan zanlılardan B.K., Y.Y ve A.K. mağdurla cinsel ilişkiye girmediklerini belirterek, haklarındaki suçlamaları reddetti. Diğer sanık T.O. ise A.K. ile sevgili olduklarını belirterek, “Karı-Koca gibiydik” diye savunma yaptı. A.K. ile daha önce birçok kez cinsel ilişkiye girdiğini ve olay günü de ilişki yaşadığını anlatan T.O., “A.K. sabah beni uyandırdı. Ayakkabılarımı, elbisemi temizledi. Kol kola girdik okula gittik" dedi. K.C. ise olay günü A.KM. ile ilişkiye girdiğini doğruladı ancak bunun tecavüz değil, A.K.’nin rızasıyla gerçekleştiğini öne sürerek, "A.K. beni yanına çağırdı. 'Hani benimle yatacaktın' dedi. Tahrik etti. Ben de dayanamadım birlikte olduk" diye konuştu.

“İNTİKAM ALMAK İÇİN İFTİRA ATTIM”

Üniversite öğrencisi A.K., mahkemede sanıkların hepsine iftira attığını ve bunu sevgilisinden intikam almak için yaptığını itiraf etti. A.K., “ T.O.'yu çok seviyorum. T.O, sevgilimdi sonra beni terk etti. Yeni kadın arkadaşıyla birlikte okula gelmeye başladı. İntikam almak için böyle bir plan yaptım ve iftira attım. İşlerin bu noktaya geleceğini düşünemedim. T.O. ve K.C. ile kendi rızamla ilişkiye girdim. Diğer şahıslarla ilişkiye girmedim. Şikayetçi değilim. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum her türlü sonuca razıyım. Pişmanım mahkemeniz huzurunda hepsinden özür diliyorum” dedi. Bunun üzerine tutuklu sanıkların beraatına karar verildi. Mahkeme heyeti, A.K. hakkında da  suç duyurusunda bulundu.

TECAVÜZ İFTİRASI SUÇUNDAN 5 YIL HAPİS

Bunun üzerine A. K. hakkında 'iftira’ suçundan 7.5 yıldan 30 yıla kadar, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 5 yıldan 25 yıla kadar hapis olmak üzere toplam 55 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanıp dava açıldı. Erzurum 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında, son kez savunma yapıp pişman olduğunu söyleyen Üniversiteli sanık A.K. 'iftira' suçundan 10 ay hapis cezası aldı. 5 kişinin cezaevine girmesine neden olan A.K., 'kişileri hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 10'ar ay olmak üzere 50 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

 

Etiketler : Erzurum, mahkeme, tecavüz, hapis,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler