Tecavüze iyi hal indirimi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 14.09.2013 03:52:00
12 yaşındaki Nuray’a önce tecavüz edip sonra 27 yerinden bıçaklayıp, daha sonra da iple boğarak öldürdüler.
Tecavüze iyi hal indirimi!

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

12 yaşındaki Nuray’a önce tecavüz edip sonra 27 yerinden bıçaklayıp, daha sonra da iple boğarak öldürdüler. Kayıp diye günlerce aranan küçük kız, toprağa gömülü olarak bulundu. Nuray’a cinsel istismarda bulunup hunharca öldürdükleri iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı, 2 kişi tutuklandı. Müebbet hapis istemiyle yargılanan sanıklar, değişen oranlarda hapis cezası aldı. Nuray’ın ailesi ise sanıkların hadım edilmesini istiyor.

KAYBOLDU, AYI KAÇIRDI SANILDI, GÜNLER SONRA VAHŞET ORTAYA ÇIKTI

Erzurum’un Tortum ilçesi Şenyurt Beldesi’ne bağlı Cihanlı Köyü’nde oturan Nuray Akpınar, 28 Ağustos 2010 tarihinde öğle saatlerinde evlerinin önünde oyun oynarken ortadan kayboldu. Tülay-Nevzat Akpınar çiftinin 7 çocuğundan 4’üncüsü olan Nuray’ı bulmak için, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, jandarma ve köylülerden oluşan 100 kişilik ekip seferber oldu. Köpeklerin de katıldığı aramalardan sonuç çıkmaması üzerine Nuray Akpınar’ın ayı tarafından kaçırıldığı öne sürüldü. 1 Eylül günü Şenyurt Yaylası’ndaki ormanlık alanda ihbar üzerine yapılan aramada, kayıp kızın cesedi toprağa gömülü olarak bulundu. Yapılan otopside, Nuray Akpınar’ın cinsel istismara maruz kaldıktan sonra 27 yerinden kesici ve delici aletle yaralandığı ve iple boğularak öldürüldüğü anlaşıldı. Gözaltına alınan o tarihte yaşları küçük olan 15 yaşındaki A.D. ve 13 yaşındaki S.K. tutuklandı. 13 yaşındaki M.F.D. ve Y.E.B. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TECAVÜZÜ SÖYLER DİYE ÖLDÜRDÜLER

Savcılık soruşturması sonucunda, zanlıların Nuray’a daha önce de cinsel istismarda bulundukları ortaya çıktı. Zanlılardan A.D. ve S.K hakkında ‘cinsel istismar ve cinayete iştirak’ suçlarından müebbet hapis, M.F.D ve Y.E.B. hakkında ise cinsel istismar suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle Erzurum 3. Ağır Ceza mahkemesinde dava açıldı.Nuray ile kendi rızasıyla birlikte olduklarını iddia eden sanıklardan A.D., 28 Ağustos 2010 tarihinde S.K. ile birlikte köyün karşısındaki tepeye giderken Nuray Akpınar’ın da peşlerinden geldiğini ve "Bana para vermezseniz bana tecavüz ettiğinizi söylerim" dediğini öne sürdü. A.D., "S.K. ile birlikte Nuray’ı öldürmeyi düşündük. S.K.’nın elinde odun sıyırmak için bıçak vardı. Bana ’Gel bunu şurada öldürelim. Yoksa bu bizi köylülere söyler. Nuray’ın ağzını tut’ dedi. Bunun üzerine ben Nuray’ın ağzını tuttum. S.K. ise, göğsünün altına doğru ve karnına 3-4 kez bıçağı sapladı. Ardından S.K. tuttu ve ben aynı bıçakla karın boşluğuna vurdum. Hastaneye götürürsek olayın duyulacağını düşünerek vazgeçtik. Sonra otların arasında bulduğumuz ipi iki yandan tutarak Nuray’ın boynuna geçirdik. S.K. ile beraber iki yandan ipi çekerek boğduk. Cesedi ortadan kaldırmak için de toprağa gömdük" dedi. Nuray Akpınar’ın Y.E.B. ile cinsel ilişkiye girdiğini duyduğunu söyleyen S.K. ise, şunları söyledi: "Olay günü Nuray yanıma geldi. Beni öpmeye başladı. Tahrik oldum pantolonumu çıkardım. Aynı şekilde Nuray da çıkardı. Çıplak yattık ancak ilişkiye girmedik. Nuray da ayrıldı. 2 saat sonra A.D. ile bize ait araziye giderken Nuray’da arkamızdan gelmeye başladı. Odun kesmek için yanıma bıçak almıştım. Nuray ’Bana para verin yoksa ilişkiye girdiğimizi herkese söylerim’ dedi. A.D.. ’Sen dün bunu öldürelim demiştin, işte fırsat ’ dedi. Ellerini A.D.’nin kemeri ile bağladık, o ağzını kapattı, ben de bıçağı 4 kez sapladım. Bıçağı A.D. aldı ve bu kez ben tuttum, o vurdu. Daha sonra ölmediğini düşünerek balyalar üzerindeki ipi kesip tekrar Nuray’ın yanına geldik. A.D. ipi boğazına geçirip ayağı ile yüzüne bastırarak boğdu. Bıçakladıktan sonra ’Hastaneye götürelim’ dedim. A.D., kabul etmedi. Olanlardan pişmanım" diye konuştu.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇLARINDAN İYİ HAL İNDİRİMİ ALDILAR,

CİNAYETTEN CEZA YEDİLER…

Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında, sanıkların bir kısmı tecavüzden iyi hal indirimi aldılar. Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk kararı açıkladı. Mahkeme, olay günü 15 yaşını doldurmayan sanıklardan M.F.D'ye, Nuray Akpınar'a karşı cinsel istismarda bulunmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası, diğer sanık Y.E.B. hakkında ise cinsel istismar suçuna teşebbüsten 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Her iki sanığın cezası, duruşmalardaki iyi hallerinden dolayı 5 yıl süreyle ertelendi. Cinsel istismarda bulunan sanıkların iyi hal indirimi alması yadırgandı.Cinsel istismar ve cinayet suçuna karışan sanık S.K., ise cinsel istismar suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis, cinayet suçuna iştirakten ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum oldu. Mahkeme heyet, S.K.’nın da cinsel istismar suçundan aldığı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasını 5 yıl süreyle erteledi. Mahkeme, mağdur Nuray Akpınar’ı cinsel istismar ve bıçaklama yaralama sonrası ölmediğini anlayınca iple boğan sanık A.D.'yi ise, cinsel istismar suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün, cinayete iştirak suçundan ise 20 yıl hapis cezası olmak üzere 25 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sadece A.D.’nin cinsel istismar suçunda iyi hal indirimi yapmadı.

ACILI AİLE HADIM CEZASI DA İSTİYOR

Mahkemeye, Nuray Akpınar’ın anne ve babası da katıldı. Nuray'ın acılı babası Nevzat Akpınar, ‘‘ Hepsinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istiyorduk. Aldıkları cezaların az olduğunu düşünüyoruz. Biz kızıma tecavüz eden sanıkların hadım cezası almalarını istiyoruz. Ancak mahkeme, tecavüz suçuna iyi hal indirimi verdi. Bu nasıl iş anlamadım. Benim kızım melek gibiydi. Kızıma bu tür çirkinlikleri yapıp öldürenlerin başka kişilere zarar vermemeleri için hadım edilmelerini istiyoruz’’ dedi. Anne Tülay Akpınar ise, 'Kaybolduğu günlerde Ayı kaçırmış olabilir diye bir söylenti çıkmıştı. Ölüm haberini aldığımda büyük bir acı yaşadım, öldürüldüğünü duyunca acım iki katına çıktı. Keşke Ayı kaçırsaydı, böyle olmazdı. Çünkü bunların yaptığını hayvanlar bile yapmaz. Verilen cezaları az buluyorum. Biz bunların hadım edilmesini isterken, onlar tecavüz suçundan iyi hal indirimi aldılar. Bu nasıl bir ceza sistemi anlamadım’’ dedi.

 

Etiketler : Erzurum, Tortum, istismar, cinayet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler