Teknik takipten cinsel istismar çıktı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 09.09.2013 14:13:00
PKK'ya yardım iddiasıyla telefonları dinlenen kişinin, bir kıza cinsel istismarda bulunduğu gerçeği ortayı çıktı.
Teknik takipten cinsel istismar çıktı!

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum TMK 10. Madde ile Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bölücü terör örgütü PKK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi üzerine Karayazı doğumlu Erhan K. (34) hakkında verilen dinleme kararı üzerine kullanmış olduğu cep telefonundan, 18 yaşından küçük sağır ve dilsiz S.İ.’ye 8 yıl önce tecavüz girişiminde bulunduğu yönündeki itirafları üzerine gözaltına alınan şüpheli, tutuklanarak cezaevine kondu. Mahkeme, Erhan K.’yı ‘basit cinsel’ saldırı suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. 
 
TUTUKLANDI YARGILANDI
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Karayazı nüfusuna kayıtlı Erhan K’nın iddiaya göre, 2005 yılında bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon kapsamında kullandığı 0530 881 54 …numaralı cep telefonundan kız arkadaşı M.K. ile yaptığı telefon görüşmelerinde kapı komşusu S.İ.’ye 8 yıl öncesi tecavüz ettiğini anlattı. Bu dinleme üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma üzerine gözaltına alınan Erhan K., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde “nitelikli cinsel” saldırı suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu gün görülen karar duruşmasında, Karayazı Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade veren S.İ., şöyle konuştu: “Bana resimde göstermiş olduğunuz kişi komşumuz Erhan, yaklaşık 8 yıl öncesi evden çıkıp su almaya gittiğim sırada kullandığı aracı benim yanımda durdurarak, ağzımı kapatıp zorla araca bindirdi. Beni ıssız bir yere götürdü. Beni döverek üzerimdeki kıyafetleri çıkarttıktan sonra cinsel ilişkiye girdi. Çok direndim ancak, başarısız oldum. Benim bu olayı başkalarına anlatmam durumunda beni öldüreceği yönünde tehdit etti. Ben de korktuğum için kimseye söyleyemedim.“ 
 
'PİŞMANIM' DEDİ AMA...
Karar duruşmasında son kez konuşan Erhan K., şunları söyledi: ”Karayazı’da benim komşum olur. Ben hiçbir zaman S.İ.’ye tecavüz girişiminde bulunmadım, kendisini ölümle tehdit etmedim. Telefonda görüştüğüm bayanı tahrik etmek için bu şekilde konuştum. Karşımdaki kişiye yalan söyledim. Telefonda bu gibi konuşmalar yaptığım için pişmanım, özür dilerim.” Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından S.İ ‘nin ruh ve beden sağlığı yönünden bozuk olmadığı yönünde rapor verildi.
Mahkeme heyeti, mağdur S.İ'ye cinsel saldırı olayında Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Kurumu tarafından ‘Ruh ve Beden Sağlığı Bozulmadığı’ yönündeki kararı üzerine bu gün görülen karar duruşmasında tutuklu bulunan Erhan K. hakkında TCK’nin 106-1 maddesi kapsamında “Nitelikli cinsel saldırı” suçunun “basit cinsel suçu” oluşturduğu kanaatine varan mahkeme heyeti konut dokunulmazlığı ihlali ve sanığın kendi ikrarı lehine takdiri indirim gerekçesiyle 1/6 oranında indirim yaparak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.Mahkeme heyeti, Erhan K. hakkında verilen ceza hükmü ile birlikte sanığın cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tahliye kararı verdi.
Etiketler : Erzurum, PKK, istismar, takip,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler