Telefon dolandırıcılarının Afrin tuzağı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 04.02.2018 17:00:00
Dolandırıcılar şimdi de ‘‘ Afrin’deki Mehmetçiğe yardım’ yalanı ile dolandırmaya başladı.
Telefon dolandırıcılarının Afrin tuzağı

RADARHABER / ERZURUM 

Emniyet, yeni dolandırıcılık yöntemine karşı mesajla vatandaşı uyarıyor. Çeşitli yöntemlerle binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren telefon dolandırıcıları, bu kez de hedeflerine Afrin Operasyonu’nda çatışan Mehmetçikleri aldı. Farklı yöntemleriyle vatandaşları tuzağa düşüren dolandırıcıların son günlerde yeni bir yöntemi ortaya çıktı.

 

ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERE YARDIM YALANI

Farklı illerde çok sayıda vatandaşı telefonla arayan dolandırıcılar, Suriye’nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nda çatışan Türk askerine ve şehit düşen askerlerin ailelerine yardım yapılacağını söyleyerek vatandaşların paralarını almaya çalışıyor.

 

EMNİYET MESAJ YOLUYLA UYARIYOR

 

Vatandaşlara, yatırdıkları yardım miktarı karşılığında kargo ile makbuz göndereceklerini söyleyen dolandırıcıların foyası ise, makbuz gelmeyen mağdurların artmasının ardından ortaya çıkıyor. Erzurum Emniyet Müdürlüğü de bu konuda vatandaşları uyardı. Cep telefonlarına gelen bilgi mesajlarında, bu yeni dolandırıcılık yöntemi duyurularak vatandaşların dikkatli olmaları isteniyor. Diyanette dolandırıcıların ‘Diyanet Afrin’e yardım topluyor’ şeklindeki yalanı ile ilgili açıklama  yaparak böyle bir yardım toplanmadığı konusunda bilgilendirmede bulundu. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler