Teröristin ifadesi telekonferans'la alındı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 03.06.2013 14:14:00
Emniyete saldıran PKK'lı 'Mazlum' kod Mazlum Alan'ın ifadesi Oltu L tipi cezaevinden telekonferans bağlantısı ile alındı.
Teröristin ifadesi telekonferans'la alındı

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde 07 Eylül 2011 günü altı terörist grupla birlikte kamyonetin kasasında el bombalı ve otomatik silahlarlı saldırıyı gerçekleştiren ve iki polis memurunun hafif yaralandığı eylem olayı ile ilgili yakalanan PKK'lı 'Mazlum' kod Mazlum Alan'ın ifadesi Oltu L Tipi Cezaevi'nden telekonferans bağlantısı ile alındı.

MÜEBBET HAPİSLE YARGILANIYOR
Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde 07 Eylül 2011 günü altı terörist grubla birlikte kamyonetin kasasında el bombalı ve otomatik silahlarlı saldırıyı gerçekleştiren ve iki polis memurunun hafif yaralandığı eylem olayı ile ilgili yakalanan PKK'lı 'Mazlum' kod Mazlum Alan'ın itirafları, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianemede geniş yer verildi. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 'Mazlum' kod Mazlum Alan'ın Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

TELEKONFERANS SİSTEMİ İLE İFADE VERDİ
Oltu L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan PKK'lı terörist Mazlum Alan'ın ifadesi UYAP'ın video konferans sistemi olan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) telekonferans sistemi ile alındı. Alan'ın "İfadelerimi tekrar ediyorum" sözleri üzerine mahkeme heyeti, Mazlum Alan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Hastanesinden gönderilecek raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi. 
Etiketler : Erzurum, Hınıs, ifade, müebbet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler