Yurtta kalan kızlardan intihar girşimi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 08.11.2013 12:36:00
Yurt Müdürleri istifa eden kızlar, Müdürleri için intihar girişiminde bulundu.
Yurtta kalan kızlardan intihar girşimi

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Yurtta kalan kızlar, istifa eden Yurt Müdürleri ile tayini çıkarılan bir öğretmenlerinin geri dönmesi için 6 katlı binanı çatısına çıkıp intihar girişiminde bulundular.6 katlı bir binanın çatısına çıkarak aşağı atlayacakları tehdidini savuran kızlar, uzun bir süre sonra Müdürleri ve öğretmenlerinin olay yerine gelmesi sonrası ikna edildi. Öğlen saatlerinde meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan R.ve E. isimli iki genç kız, intihara teşebbüs etti.

ÇATIYA ÇIKIP VALİ’Yİ OLAY YERİNE ÇAĞIRDILAR

Çok sevdikleri Yurt Müdürü M.K.’ın istifa ettiğini bir öğretmenlerin de görevden alınıp tayinle başka yere gönderildiğini belirten kızlar, inşaat halindeki 6 katlı bir apartmanın çatısına çıktı. Kendilerini aşağı atacakları tehditlerini savuran kızlar, çevreden geçen vatandaşların dikkatini çekti. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, kızları ikna etmeye çalıştı. Bu sırada olay yerine Ambulans ve itfaiye ekibi de çağırıldı. Ambulans ve itfaiye ekiplerinin hazır bekletildiği olay yerinde, polis uzun süre dil dökmesine rağmen iki genç kızı ikna edemedi. Kızlar, olay yerine Vali Ahmet Altıparmak’ın gelmesini istedi.

MÜDÜR VE ÖĞRETMENLERİ OLAY YERİNE GELDİ

Kızlar, istifa ettiğini iddia ettikleri Nenehatun Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü M.K ile tayini çıkan Z.öğretmenlerinin geri dönmesini istedi. Olay yerindeki görevlilerle pazarlık eden kızlar, bir süre binaya kimsenin girmesine izin vermedi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü görevlileri ise polis, Müdür M.Kile Z. öğretmene ulaşarak olay yerine getirtti. Kızlar, Z. öğretmenlerinin binaya girmesine izin verdi.

ÖĞRETMENLERİ BALKONDAN İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

Binaya girerek bir alt kattaki balkondan kızlarla görüşen Z.öğretmen, daha sonra çatı katına çıktı. Bu arada Yurt Müdürü M.K’da binaya giderek kızlarla görüştü. Göreve geri döneceğini belirten K., ikna ettiği kızları yanına alarak binadan çıkardı. Öğretmenleriyle birlikte çatısına çıktıkları binadan inen kızlar, daha sonra kaldıkları yetiştirme yurduna götürüldü. Polis olayla ilgili tahkikatını sürdürüyor.

 

Etiketler : Erzurum, intihar, girişim, kız,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler