Yusuf Yıldırım Tahliye Oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 13.12.2017 12:12:00
Hayvan pazarında çıkan kavga sonrası tutuklanan Yusuf Yıldırım, tahliye oldu.
Yusuf Yıldırım Tahliye Oldu

RADARHABER / ERZURUM 
6 Temmuz 2017 günü Erzurum´daki hayvan pazarında çıkan kavga olayı sonrası tutuklanan Dadaşköy eski belediye Başkanı Yusuf Yıldırım, tahliye edildi.  Tutuklu olarak yargılanan Yusuf Yıldırım, Erzurum Adliyesinde ikinci kez hakim karşısına çıkarıldı. Yusuf Yıldırım´ı sevenleri ve yakınları ikinci duruşmada da yalnız bırakmadı. Çok sayıda kişi, Erzurum Adliye Sarayı önünde toplandı. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu müşteki sanık Yusuf Yıldırım katılırken, tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Emrah Bayram, Mustafa Teymuroğlu, Gökmen Bayram katılmadı. Tanıklar ve sanık avukatları ise hazır bulundu.  
 
İDDİANAMEYE GÖRE OLAY ŞÖYLE OLDU
 
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kurban Bayramı'ndan önce Valilik kararıyla Kombina Caddesi'nde bulunan canlı hayvan pazarının kapatıldığı, hayvancılıkla uğraşanlara Aziziye ilçesinde yeni hayvan pazarında yer gösterildiği belirtiliyor. Kararın Valilik tarafından Kurban Bayramı sonrasına bırakıldığının anlatıldığı iddianamede, Kombina Caddesi'ndeki hayvan pazarına Yusuf Yıldırım'ın eski yerine dönmek istediği, eski yerinde bulunan kişilerle uyuşmazlık yaşadığı ve bundan dolayı taraflar arasında olayın gerçekleştiği anlatılıyor. İddianamede, hayvan pazarında Yıldırım'a ait alanın söz konusu pazarın kaldırılması kararının ertelenmesi nedeniyle Bayram ailesi tarafından kullanıldığının sabit olduğu, Yıldırım'ın eski yerine dönmek istemesi ve burada bulunan Bayram ailesinin ilgili yerden ayrılmamasından dolayı taraflar arasında uyuşmazlık çıktığının anlaşıldığı ve Yıldırım'ın gerçekleştirdiği eylemleri haksız tahrik altında işlediğinin sabit olduğu da belirtiliyor. İddianamede, Yusuf Yıldırım'ın "Kasten öldürmeye teşebbüs etmek" ve "Kasten yaralama" suçlarından 13 yıldan 27 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanması, Emrah Bayram, Mustafa Teymuroğlu, Gökmen Bayram, Göksal Bayram ve Hasan Teymuroğlu'nun ise Yıldırım'a karşı "Silahla kasten yaralamak" suçundan 8 aydan 2 yıla kadar
hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. 
 
İKİNCİ DURUŞMADA TAHLİYE OLDU
 
Dadaşköy eski belediye başkanı Yusuf Yıldırım mahkemede verdiği ifadesinde, '' Kavganın yaşanmasından bir ya da iki gün önce meydandaki kahvede otururken Gökmen ve Emrah'ın bana ait barınaklarda kaynak yaptıklarını gördüm. Gökmen ve Emrah'ın yanına giderek bize ait yerde kaynak yaptıklarını söyledim. Kardeşlerden biri yerin kendilerine ait olduğunu, pazar yönetiminden kendilerine verildiğini söyledi.Yönetimden kimin bunu söylediğini öğrenmek amacıyla 'Yanlarına gidelim' diye Gökmen ve Emrah'a teklif ettim. Söyledikleri kişinin yanına gittiğimizde yönetimden sorumlu kişi, yeri onlara vermediklerini belirtti ve aralarında tartışma başladı. Ben de bizim yüzümüzden tartışma çıkmasın diye kendilerine 'Yerimizde yaptığınız masrafı karşılayalım, siz başka bir yerde yapın, hatta bize ait kaynak makinesiyle yapalım' dedim. Kahveden çıktıktan sonra Gökmen pazardan ayrılırken Emrah barınağa giderek kaynağa devam etti. Bir şey yapmadan yetkililerle görüşmek amacıyla pazardan ayrıldım" dedi. Yusuf Yıldırım olay günü kendisine taşlarla saldırdıklarını ve bıçak çektiklerini kendisini korumak için bıçakla karşılık verdiğini sözlerine ekleyerek, '' Diğer sanıklar da esnaf arkadaşlarım. Karşı tarafla aramıza büyüklerimiz girdi, barıştık ve ben barışa uyacağıma söz veriyorum. Onlardan davacı ve şikayetçi değilim. Bana taş atıldı ancak kimin attığını bilmiyorum. Oraya adam öldürmeye gitmedim, ekmek parası için gittim" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Yusuf Yıldlrım'In tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesne karar vererk duruşmayı iler bir tarihe erteledi. Tahliye habaer, Yusuf Yıldırım'ın sevenleri arasında büyük bir sevinçle karşılandı. Yusuf Yıldırım'ın oğlu İslam Yıldırım'da babasının tahliye olması haberini sosyal medya hesabından paylaşarak sevenlerine duyurdu. 

 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler