
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Palandöken’in orman varlığına inceleme
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm ERZURUM Haberleri | 08.08.2026 21:22:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Vali Aydın Baruş, Palandöken Yangın İlk Müdahale Ekip Binasını ziyaret etti, Erzurum’da sürdürülen ormancılık, ekoturizm, ağaçlandırma ve bakım çalışmalarının yürütüldüğü sahalarda incelemelerde bulundu.
Vali Baruş’u, Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt ve teknik ekip karşıladı. Bölge Müdürü Serkan Karakurt tarafından, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler ve yürütülen çalışmalar hakkında Vali Aydın Baruş’a bilgi verildi. Saha ziyaretleri kapsamında mevcut çalışmalar yerinde değerlendirilirken, yürütülen ağaçlandırma projeleri hakkında teknik ekipten detaylı bilgiler alındı.
133 HEKTARLIK ALANDA 199 BİN AĞAÇ DİKİLDİ
Abdurrahman Gazi Ekoturizm Alanı’nda; 193 hektarlık sahada yer alan yürüyüş ve bisiklet parkurları, seyir terası, dinlenme alanları ve doğa turizmine yönelik çalışmalar incelendi. Vali Baruş’a bölgenin flora ve faunası hakkında da bilgi verildi. Üretim ve bakım alanında, ormanların sağlıklı gelişimi ve yangınlara karşı daha dirençli hâle getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Teknik ekip tarafından üretim ve ORKOD uygulamaları hakkında uygulamalı bilgiler aktarıldı. Orman zararlılarıyla mücadele sahasında ise sarıçam gençliklerinde görülen Çam Sürgün Bükücüsü (Rhyacionia buoliana) ve İnce Dal Kabuk Böceği (Pityogenes bistridentatus) zararlılarına karşı yürütülen izleme ve mücadele çalışmaları yerinde incelendi. Abdurrahman Gazi Mevkii Ağaçlandırma Projesi kapsamında, 2017 yılında tesis edilen yaklaşık 133 hektarlık alanda bugüne kadar dikilen 199 bin sarıçam ve huş fidanının gelişimi değerlendirildi.
89 HEKTARLIK YENİ AĞAÇLANDIRMA SAHASI
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında tesis edilen Palandöken Kayak Merkezi Ağaçlandırma Projesi hakkında da bilgi alan Vali Aydın Baruş, 176,59 hektarlık alanda yürütülen ağaçlandırma faaliyetlerini yerinde inceledi. Ayrıca 2026 yılında "Uzlaştırma Ormanı" olarak planlanan yeni çalışmalar hakkında bilgi aldı. Palandöken Kayak Merkezi’nde 2026 yılı içerisinde tesis edilmesi planlanan 89 hektarlık yeni ağaçlandırma sahasında yürütülen proje hazırlıkları da yerinde değerlendirildi. Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt, sürdürülebilir ormancılık anlayışı doğrultusunda ağaçlandırma, bakım, ekoturizm ve doğa koruma çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Vali Aydın Baruş ise Erzurum’un orman varlığının korunması ve geliştirilmesi, doğal alanların gelecek nesillere aktarılması ve şehrimizin daha yeşil bir çevreye kavuşması amacıyla yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü personeline ve teknik ekibe teşekkür etti.
En Son Haberler
-
Gıda ve yem işletmelerine sıkı markaj
Son bir hafta içerisinde yem ve gıda üretimi yapan yüzlerce işletme mercek altına alındı.
-
SMA hastası Bala İkra bebek desteklerinizi bekliyor
Bala İkra Kırmızıgül, hayata tutunabilmek için yardım bekliyor.
-
Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal’ın acı günü
Başkan Ahmet Dal’ın annesi Hacı Zuhal Dal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
-
Büyükşehir'den 5 bin aileye Ramazan desteği
Sekmen: Vatandaşlarımızın hem iftarlık hem de sahurluk üç çeşit yemek ihtiyaçlarını veriyoruz
-
Erzurum, gölet yapımında Türkiye’ye örnek şehir...
Sekmen, yapılan göletlerle şehirdeki büyük ve küçükbaş hayvan popülasyonunun arttığını kaydetti.
-
Elmalı’dan emeklileri mutlu eden gezi
Avukat Ebubekir Elmalı, emeklileri Mardin ve Şanlıurfa gezisine götürerek unutulmaz anlar yaşattı.
-
Elmalı Dadaş boksörlerle yemekte buluştu
Av. Ebubekir Elmalı, kentteki boksörler ve antrenörlerle bir araya gelerek yemek programı düzenledi.
-
Elmalı Aysima’yı Unutmadı
Erzurum’un Abisi Avukat Ebubekir Elmalı fanatiklerin yaraladığı Aysima’yı Unutmadı.
-
Espor Akademisi Erzurum'da açıldı
Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek Espor Akademisi, törenle hizmete açıldı.
-
Yeni evlenecek çiftlere Elmalı piyangosu vurdu!
Elmalı, müjdeyi verdi. Hem gelin arabası tahsis edecek, hem de altın takacak…




