200 kilo bomba ele geçirildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 03.09.2013 00:47:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Bingöl'de polisin dikkati bombacıları yakattı! Düzenlenen operasyonda polis, 6 mutfak tüpüne yerleştirilmiş 200 kilo bomba ele geçirildi. Patlamaya hazır olan bombaların, 1 kilometrelik bir alanı etkileyeceği belirtildi. Bingöl'de polisin yaptığı operasyonda içinde yaklaşık 200 kilo bomba bulunduğu belirtilen bir araç ele geçirildi. 6 mutfak tüpü içinde patlatılmaya hazır haldeki bombalarla ilgili bir şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 

PATLAMAYA HAZIR HALDE BULUNDU 
Bingöl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbaratta kente bomba yüklü bir araç geleceğini belirledi. Diyarbakır'dan Bingöl'e gelen araç, saat 23.00 sıralarında kentin Genç İlçesi girişindeki 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı önünde durduruldu. Aracı kullanan sürücü indirildikten sonra aramaya yapıldı. Aramada, iddiaya göre içinde 6 mutfak tüpü içinde amonyum nitratla desteklenmiş yaklaşık 200 kiloluk bomba olduğunu belirlendi. Bombaların düzeneklerle patlatılmaya hazır olduğu öğrenildi. 

PATLAMA 1 KİLOMETREYİ ETKİLEYEBİLİR 
Polis ve jandarma bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, Bingöl-Genç karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik görevlileri gelen araçları geri çevirdi. Bomba uzmanı ekiplerin araç içindeki çalışmaları sürüyor. Yetkililer, bombaların tahrip gücünün çok yüksek olduğunu belirterek, infilak ettirilmesi halinde yaklaşık bir kilometrelik alan içinde büyük etki yaratabileceğini söyledi. Bombalı araçla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmaya başlandığı belirtildi.

   

Etiketler : Erzurum, bomba, araç, tüp,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler