7 cesur Çalıkuşu!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 02.05.2013 21:12:23
PKK’nın bastığı okuldaki erkek öğretmenler tayin alıp gitti, 7 bayan öğretmen ise kalmayı tercih ederek kahraman oldu.
7 cesur Çalıkuşu!

RADARHABER - IĞDIR 

PKK Iğdır’da bir köy okulunu basıp 6 erkek öğretmeni kaçırdı, 1 saat sonra serbest bıraktı. Erkek öğretmenler olaydan bir süre sonra PKK’dan korkup tayin isteyerek teker teker gitti. Bayan öğretmenler ise kaçmayıp cesurca ‘göreve devam’ dedi. Köyde kahraman ilan edilen 7 bayan öğretmen, 23 Nisan’da önce Milli Eğitim Bakanı sonra da Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından tebrik edilecek.

PKK 6 ERKEK ÖĞRETMENİ KAÇIRIP 1 SAAT SONRA SERBEST BIRAKIMŞTI

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Bulakbaşı Köyü ilköğretim okulunu 17 Ekim 2012 günü öğlen saat 12.00 sularında basan silahlı 2 PKK’lı, görev yapan 19 öğretmenden altısını kaçırdı. PKK’lılar, Ağrı Dağı’nın Korhan Yaylası’na doğru götürdüğü erkek öğretmenler Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er’i, köylülerin de baskısı sonrası 1 saat sonra serbest bırakmıştı. PKK’lılar, köy muhtarı Mehmet Gültekin’le irtibata geçerek serbest bıraktığı öğretmenleri teslim etmişti. Öğretmenlerin serbest bırakılması, başta öğrencileri olmak üzere tüm köylüler arasında büyük bir sevinç yaratmıştı. Iğdır Valisi Ahmet Pek ve Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş tarafından okulda ziyaret edilmişti. Geçmiş olsun dileklerini ileten Iğdır Valisi Ahmet Pek, öğretmenlere teşekkür belgesi vermişti.

KAÇIRILAN ÖĞRETMENLER GİTTİ, BAYAN ÖĞRETMENLER YÜREKLİ ÇIKTI

Olaydan sonra Bulakbaşı Köyü ilköğretim okulunda eğitime devam edildi. Köylüler öğretmenlerine sahip çıktı ancak, kaçırılan öğretmenler yaşadıkları korkuyu bir türlü unutamadılar. Kaçırılan erkek öğretmenler Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdulllah Enes Er, farklı tarihlerde tayin isteyerek okuldan ayrıldılar. Olaydan sonra 5 ay içinde 6 öğretmende Milli Eğitim Bakanlığından tayin istedi. Bakanlık bu öğretmenlere tayin için yer açtı ve öğretmenler başka illere gitti. Okulda görev yapan 7 bayan öğretmen ise, öğrencilerini bırakıp gitmek istemediklerini belirtip tayin istemeyerek okulda kaldılar. Yüreklilik gösterip PKK’nın bastığı okulda kalmayı tercih eden 7 bayan öğretmen, hem öğrencilerinin hem de köylünün kahramanı oldular. Alkışlanacak bir davranış sergileyerek ‘göreve devam’ diyen bayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanının dahi takdirini kazandılar.

23 NİSAN’DA BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANININ MİSAFİRİ OLACAKLAR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tayin istemeyip görevlerine devam etmeyi tercih eden 7 bayan öğretmeni tebrik etti. Öğrencilerini bırakıp gitmek istemeyen öğretmenleri takdir eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bayan öğretmenler Gülüsüm Küçükkaya, Hülya Çelik, Öznur Çapa, Naile Eritkil, Sedanur Konur, Öznur Bayat ve Derya Karabudak’ı, 23 Nisan’da bir grup öğrenciyle birlikte Ankara’ya davet etti. Okulda kalan 7 bayan öğretmen, Bulakbaşı köyü muhtarı Mehmet Gültekin ve 30 öğrenci ile birlikte 23 Nisan Şenlikleri için Ankara’ya davet edildi. 19 Nisanda Iğdır havalimanından uçakla Ankara’ya gidecek olan kahraman bayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştükten sonra Başbakan ve Cumhurbaşkanıyla da görüşecekler. Nabi Avcı’nın öğretmenlerin aldığı cesur kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e anlattığı, Başbakan ve Cumhurbaşkanının da 7 bayan öğretmeni misafir etmek istediği öğrenildi. 

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler