Aras EDAŞ 24 saat fırtına mesaisi yaptı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 27.03.2018 13:00:00
Kağıt gibi katlanan demir yığını elektrik direkleri, fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi.
Aras EDAŞ 24 saat fırtına mesaisi yaptı

 

Sinan AYDIN'ın Haberi...


RADARHABER / ERZURUM  

 

Kağıt gibi katlanan demir yığını elektrik direkleri fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi, Aras EDAŞ 24 saat mesai yaptı. Erzurum ve bölgede önceki gün hayatı durma noktasına getiren fırtına, çok sayıda çatının uçmasına ve elektrik direklerinin devrilerek il ve ilçelerde saatlerce elektrik kesintisinin yaşanmasına neden oldu. Can kaybının yaşanmadığı fırtınada, maddi hasarla atlatıldı. Apartmanların çatılarının uçması hane sakinlerinde maddi zarara yol açarken, özellikle elektrik direklerinin adeta kağıt gibi katlanması, Aras EDAŞ´a büyük külfet getirdi.

 

ARAS EDAŞ PERSONELİ 24 SAAT ÖZVERİ İLE GÖREV YAPTI

 

Fırtınanın sadece Erzurum´da değil bölgedeki bir çok ilde aynı şiddette etkisini göstermesi, bölgenin elektrik dağıtım işini yapan firma olan Aras EDAŞ´ın 24 saat fırtına mesaisi yapmasına neden oldu. Ekipler, merkez, ilçeler ve köylerde elektrik nakil hatlarını onarıp vatandaşlara yeniden elektrik hizmeti vermek için büyük bir özveri ile görev yaptı. Bölgede meydana gelen fırtınadan dolayı ortaya çıkan hasar, Aras EDAŞ ekipleri tarafından mesai merhumu gözetmeksizin çalışılarak giderildi. Bu arada fırtınanın Aras EDAŞ´a maliyetinin yüz binlerce lirayı bulduğu öğrenildi.

 

TOPLAM 530 KÖY VE KÖY BAĞLINTISINDA MEYDANA GELEN ARIZALAR GİDERİLDİ

 

Ekipler, Erzurum merkez ile Karayazı ve Olur ilçelerinde, Bayburt´a bağlı Sakızlı, Söğütlü ve Aşağı Çımağıl köylerinde, Erzincan il merkezi ile Çayırlı ilçesi Yaylakent köyünde, Ağrı il merkezinde olmak üzere toplamda 530 köy ve köy bağlantısında meydana gelen arızalara müdahale ederek kopan kabloları, yan yatan elektrik direklerini, nakil hatlarındaki arızaları giderip vatandaşları karanlığa mahkum etmedi. Aras EDAŞ tarafından kurumun sosyal medya adreslerinden yapılan açıklamada, “ Bölgemizde saatte 100 km/h hıza ulaşan kuvvetli fırtına ve yağış nedeniyle Erzurum genelinde elektrik şebekemizde büyük hasarlar ve kesintiler meydana gelmiş, ekiplerimiz arızalara hemen müdahale etmiştir. Karayazı ilçemizde yoğun fırtına sonucu enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar, ekiplerimizin acil müdahalesi ile giderildi. Gün aydınlanınca fırtınanın etkisi ve enerji nakil hatlarına verdiği zarar ortaya çıkmıştır. Ekiplerimiz enerjisi kesilen bölgelere anında müdahale ederek elektrik kesintisini çözmeye çalışmıştır. Halkımıza gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz” denildi.

 

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler