Bakan'dan sosyal medya açıklaması!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 27.06.2013 16:14:00

Ahmet TUNÇ'un haberi... 

RADARHABER / KARS 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kars’ta Yerel ve Bölgesel Medya buluşmasında konuştu. Bakan Yıldırım, "Böylesine geniş düşünen, geniş bir vizyonla olaya bakan bir hükümeti 'sosyal medyayı kısıtlıyor, özgürlüğünü engelliyor' diye itham etmek en hafifinden insafsızlıktır. Çözüm yasak değil, çözüm sosyal medyanın, genel anlamıyla da internet medyasının, ana akım medyanın, yerel medyanın ve bölgesel medyanın kendi etik kurallarını, etik değerlerini oluşturmasıdır. Tek çözüm budur" dedi. Basın, Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce Sarıkamış'ta bir otelde düzenlenen 24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması'na katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada yasama, yürütme ve yargıdan sonra medyanın dördüncü güç olduğunu söyledi.

“GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE MEDYA BAŞARILI SINAV VERMEDİ”

Son zamanlarda ulusal ve uluslararası medyanın ülkede yaşanan Gezi Parkı eylemlerinde pek de başarılı bir sınav vermediğini ifade eden Binali Yıldırım, "Sosyal medya kısıtlanacak mı? Özgürlüğü elinden alınacak mı? Bu olaylar üzerine çok değil bir yılı aşkın süre önce hatırlayın o zaman bazı sosyal medya kuruluşlarıyla bir hukuki sorun yaşamıştık. O dönemde de söyledim, sosyal medya yasaklanamaz, sosyal medya özgürlük alanıdır. Sosyal medyanın yasaklanması bu mecranın tabiatına da uygun değil. Bunu açıklıkla ifade etmemize rağmen yine orasından burasından çarpıtarak sosyal medyaya yasak getireceğimiz yönünde gayretlerin olduğunu görüyor ve etik değerleri adına bunu da doğru bulmadığımı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi. Sosyal medyanın sorunsuz medya olmadığını belirten Yıldırım, bunu da herkesin bilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Eğer bir suç varsa bu suç gerçek hayatta da suçtur, sanal hayatta da suçtur. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Avrupa Konseyi Siber Suçlar Sözleşmesi Türkiye'nin imzaladığı, 47 ülkeyle beraber tanıdığı bugünlerde meclisimizde de onaylanacak bir belgedir. Bu belge sanal ortamda işlenebilecek suçlara karşı mücadele ve işlenen suçların cezalandırılmasını öngören tek ve en önemli uluslararası bir sözleşmedir. Burada temel yaklaşım şudur, eğer bir şey gerçek hayatta da suçsa sanal ortamda da suçtur yani insanları öldürmeye azmettirmek, hakaret etmek, isyana teşvik etmek, çocukları istismar etmek, kin ve nefret duygularıyla insanları birbirine düşürmek... Bunların sayısını artırabilirsiniz. Ceza mevzuatımıza bakınca bunların hangileri olduğu açıkça görülecektir. Suç teşkil edebilecek herhangi bir şeyin sosyal medya kanalıyla yapılma hürriyeti de yoktur."

“İNTERNET BİR ZEHİRE DÖNÜŞEBİLİR”

Kimsenin ne iş yaptığına, ne tür faaliyetler gösterdiğine, karışıp görüşmediklerine değinen Yıldırım, "Böylesine geniş düşünen, geniş bir vizyonla olaya bakan bir hükümeti 'sosyal medyayı kısıtlıyor, özgürlüğünü engelliyor' diye itham etmek en hafifinden insafsızlıktır. Çözüm yasak değil, çözüm sosyal medyanın, genel anlamıyla da internet medyasının, ana akım medyanın, yerel medyanın ve bölgesel medyanın kendi etik kurallarını, etik değerlerini oluşturmasıdır. Tek çözüm budur" diye konuştu. Yıldırım, gazeteciliğin onurlu ve sorumluluk isteyen bir iş olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "İnternet bir ilaç olabileceği gibi, yerli yerinde kullanılmazsa bir zehire de dönüşebilir. Bunun örneklerini hep beraber yaşıyoruz. Düşüncelerimizin arkasından, orasından, burasından çekiştirerek, kimse bir mana çıkarmasın. Bugüne kadar insanımıza dürüst olduk, her şeyi açıklıkla söyledik. Dün sosyal paylaşım siteleri bizimle bir polemiğe girdiler. Benim dediğim çok basit eğer bu ülkede faaliyet yapıyorsanız, bu ülkede var olmanız lazım. Bundan daha doğal bir şey yok. Hem burada faaliyet göstereceksiniz hem külliyatlı miktarda para kazanacaksınız, tüm Türk vatandaşının sırtından kazanacaksınız, vergi dairesinin yolunu bilmeyeceksiniz, vergi dairesine selam vermeyeceksiniz. Bunu eğer bizim gençlerimiz, vatandaşlarımız kabul ediyorsa benim buna itirazım yok. Yapacağınız faaliyet ayrı şey ama çalıştığınız ülkenin hukukuna tabi olarak faaliyet göstermeniz farklı şey."

 

 

  

Etiketler : Erzurum, sosyal, Binali, çözüm, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler