Doğu Karanlığa Gömüldü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 12.08.2015 01:34:00

RADARHABER / ERZURUM 
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde bugün gece iki kez elektrikler aynı anda kesintiye uğradı. Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve bölgedeki birçok il ve ilçede bugün saat 21.00 sıralarında aynı anda elektrik kesintisi oldu. Doğu Anadolu bir anda karanlığa gömülürken, güvenlik görevlileri hassas noktalar ile kamu, kurum ve kuruluş binalarının çevresinde güvenlik tedbiri aldı. 
 
ARAS EDAŞ'A TEPKİ
Elektrik kesintisi yaklaşık 20 dakika sürerken, vatandaşlar tedirgin oldu.Kesintiler farklı saatlerde iki kez yaşandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise saa 00.30 ile 01.30 arası ikinci kez kesildi. Doğu Anadoluya elektrik dağıtım hizmeti veren ARAS EDAŞ şirketi,gerek basın sorumluları aracılığı ile gerekse resmi olarak elektrik kesintileri ile ilgili hiç bir açıklama yapmayarak büyük tepki çekti. Terör saldırıladrının yoğun olduğu şu günlerde, elektrik kesintileri güvenlik güçlerini de endişelendirdi. Vatandaşlar da birçok şehri haber vermeden karanlığa gömen ARAS EDAŞ'a tepki gösterdiler. Vatandaşlar, batıda bir çok dağıtım şirketinin profesyonellik örneği sergileyip büyük elektrik kesintilerinden önce resmi bir açıklama yaparak halkı bilgilendirdiğini hatırlattılar.  
 
UYARI: GÜVENLİK ZAAFİYETİ OLUŞUYOR
Güvenlik uzmanları ise, çok büyük bir arıza olmadığı takdirde trafolarda bakım ve onarım işlemlerinin gündüz saatlerinde yapılması gerektiğini, gece yaşanan elektrik kesintilerinin hassas noktalarda güvenliği zora soktuğunu, gece yaşanan kesintilerde güvenlik zaafiyeti oluştuğunu ifade ettiler.  
Etiketler : Erzurum, elektrik, güvenlik, bölge,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Metin Kara 12.08.2015 02:08:26

    Bir filimmi dönüyor sanki karanlığı fırsat bilip birileri koordinelimi çalışıyor

  • Ali 12.08.2015 02:08:04

    Sadece para alıp elektriği kesmeyi biliyorlar.başka yaptıklari bişe yok

  • Burak Erdoğan 12.08.2015 02:08:59

    Aras edaş şirketi basınla çok uzak işten anlamayan kişilere basın sorumluluğu verilirse olacağı bu.daha önce basın yoluyla bir açıklama yapılarak bilgilendirme yapılması gerekirdi

En Son Haberler