Doğuda dondurucu soğuklar etkili oluyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 27.01.2016 11:00:00
Sibirya soğuklarının etkisini iyice hissettirdiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde, hayat zorlaştı.
Doğuda dondurucu soğuklar etkili oluyor

RADARHABER / ERZURUM 

Sibirya soğuklarının etkisini iyice hissettirdiği Doğu Anadolu Bölgesi'nde, hayat zorlaştı. En düşük hava sıcaklığı eksi 39 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü. Donan araçlar ateş yakılarak açılmaya çalışıldı, Erzurum'da yüzlerce su sayacı patladı. Dağcılar ise bu tutan Sarıgelin şelalesine tırmanarak kış mevsiminin keyfini çıkardı. Doğu'da kar yağışı etkisini yitirdi ancak dondurucu soğuklar etkili olmaya başladı. Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; gece en düşük hava sıcaklıkları, Ardahan'ın Göle ilçesinde eksi 39, Erzurum'da eksi 35, Ağrı'da eksi 34, Ardahan'da eksi 30, Kars'ta eksi 28, Erzurum Erzincan'da eksi 17, Iğdır'da ise eksi 11 derece olarak ölçüldü. Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise, Ağrı'da 76, Muş'ta 59, Erzurum'da 48, Ardahan'da 25, Kars'ta 23, Erzincan'da ise 16 santimetre olarak ölçüldü. Şiddetli soğuklar nedeniyle süs havuzları, şadırvanlar, göletler ve dereler tamamen  buz tuttu. Belediye ekipleri sabah saatlerinden itibaren kazaların önüne geçmek için kaldırımlarda ve caddelerde buz kırma ve tuzlama çalışması yaptı.

ERZURUM'DA SU SAYAÇLARI PATLADI

Erzurum'da dondurucu soğuklar sonrası yüzlerce su sayacı patladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, kış mevsiminin başladığı Kasım ayından bugüne kadar soğuk nedeniyle patlayan 333 su sayacının yenisiyle değiştirildiğini belirtti. Sayaçların donması durumunda hiç müdahale edilmeden ESKİ Genel Müdürlüğü'ne başvurulması gerektiğini belirten Vural, "Sayaçlarda don olayı gerçekleştiği zaman sayaçlara kesinlikle sıcak su ve ateş tutulmamalıdır. Bu işlem yapıldığında sayaçlar tamamen zarar görür. Bu durumla karşılaşan vatandaşlarımız, ESKİ Sayaç Hareketleri Şefliği'nin 233 01 33 numaralı telefonunu arayarak durumu bize bildirsinler. Böylelikle belirtilen adrese kısa sürede teknik ekip göndererek patlayan veya arıza yapan sayacı yenisiyle değiştiriyoruz" diye konuştu. Dondurucu soğuklarda, özellikle ağır tonajlı araçlar büyük zorluklar yaşadı. Bu tür araçların mazot depoları dondu. Sürücüler, araçların altında ateş yakarak bir yandan ısındı, diğer yandanda donan mazot depolarını açmak için uzun uğraşlar verdi. Bazı vatandaşra ise dondurucu soğuklar nedeniyle çalışmayan otomobillerini, başka bir araçtan akü takviyesi ile çalıştırdı.

DAĞCILAR BUZ TUTAN SARIGELİN ŞELALESİNE TIRMANDI

Dondurucu soğuk havaların keyfini ise, dagcılar çıkardı.  Erzurum'da bu yıl ikincisi düzenlenen, 'Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'ne katılan yerli ve yabancı dağcılar, buz tutan Sarı Gelin Şelalesine tırmandılar. Dağcılar şelaleye tırmanmak için uzun bir yol yürümek zorunda kaldılar. Uzunkavak Köyündeki cehennem vadisine giden dağcılar, buz tutan Sarı Gelin Şelalesinde gösteri yaptı. 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler