Doğu'da kar ve fırtına esareti

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 06.01.2015 10:45:00
Kar yağışı nedeniyle karayollarında ulaşım sağlanamıyor.
Doğu'da kar ve fırtına esareti

RADARHABER / ERZURUM

Kar yağışı nedeniyle karayollarında ulaşım sağlanamıyor. Erzurum'da fırtına nedeniyle birçok binanın çatısı uçtu. Erzurum-Bingöl Karayoluna çığ düştü, Erzurum-İspir karayolunda ise kapanan yolda 10 araç mahsur kaldı. Bölgede en düşük hava sıcaklığı, eksi 4 derece ile Bitlis'te ölçüldü.Kar yağışı ve fırtınanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 4 dereceyle Bitlis'te ölçüldü. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda üzerinden gelen alçak basınç merkezi etkisi altında bulunan bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı Bitlis'te eksi 4, Hakkari'de eksi 3, Muş ve Ardahan'da eksi 2, Van, Kars ve Ağrı'da eksi 1, Erzurum'da 0, Erzincan'da 2, Iğdır'da ise 4 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlıkları Ardahan'da 18, Kars ve Ağrı'da 17, Muş'ta 10, Erzurum ve Kars'ta 4, Van'da 2, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 32, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 45, Kop Dağı'nda 18 santimetre ölçüldü.

KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Erzurum-Bingöl kara yolu, çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandı. Erzurum-Bingöl karayolunun Çat ilçesi yakınlarında çığ düştü. Çığ nedeniyle iki yolcu otobüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı. Çat Kaymakamlığı çığdan kurtarılan yolcu otobüsündeki 40 yolcuyu gece öğretmenevinde misafir etti. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yol açma çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca Erzurum-Çat karayolunun 28 ve 30. kilometrelerinde de iki aracın mahsur kaldığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirti. Bayburt-Erzurum Karayolu, Kop Dağı Mevkisinde de ulaşım sağlanamıyor. Bayburt-Erzurum karayolu, 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı geçidi, ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı bölgede yaklaşık 200 araç yolda kaldı. Araçlardaki vatandaşlar, Karayolları ekiplerince iş makineleriyle Kop Dağı'ndaki Karayolları bakım şefliğine taşınıyor. Ekipler, yolu ulaşıma açmak için kar yağışı ve fırtınanın durmasını bekliyor. Ağrı-Erzurum karayolu da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Ağrı'da akşam başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu.  Trafik polisleri kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesiyle Erzurum'un Horasan ilçesi çıkışında her iki yönden de araçların geçişine izin vermiyor. Ekipler, yoldaki araçları uygun dinlenme tesislerine yönlendirdi.

404 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde 404 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Ağrı'da 150, Van'da 98, Ardahan'da 82, Kars'ta 62, Erzurum'da 10 ve Hakkari'de 2 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve il özel idareleri karla mücadele ekipleri, kapalı olan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Erzurum'un Karayazı ilçesinde kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Karayazı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışı ve fırtınanın devam ettiğini belirtildi. Açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde ve bağlı köylerde ilk ve ortaöğretim kurumlarının 1 gün tatil edildiği kaydedildi. Hamile ve engellilerin de 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı duyuruldu.

ERZURUM'DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU.

Erzurum'da ise kar yağışının yanı sıra şiddetli fırtına hayatı felç ediyor. Erzurum-Rize Karayolu Kaçkar Dağları'nın güney kesiminde Çoruh Vadisinde yer alan İspir ilçesinden Erzurum'a gitmek için yola çıkan 10 araç içindeki 50 yolcu, Gölyurt geçidinde tipi nedeniyle mahsur kaldı.İspir'den bugün Sabah saatlerinde aldığı yolcularla Erzurum'a doğru hareket eden 25 ED 645 plakalı midibüse, deniz seviyesinden 2 bin 380 metre yükseklikteki Gölyurt geçidinde tipi geçit vermedi. Karayolunda ulaşımın durmasına yol açan şiddetli tipi nedeniyle arkadan gelen 9 otomobil, minibüs, kamyonet de tipide ilerleyemedi. Erzurum- İspir arasındaki 135 kilometrelik karayolunun 45'inci kilometresinde mahsur kalan sürücü ve yolcular, cep telefonu ile yardım istediler. Erzurum'da şiddetli fırtına ise hayatı durma noktasına getirdi. İl merkezinde bir çok binanın çatısı uçtu, bazı bölgelerde ise uçan çatılar araçların üzerine düşerek maddi hasara neden oldu. İlde şiddetli fırtına geceden beri etkisini sürdürüyor.

Etiketler : Erzurum, kar, fırtına, çatı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler