Doğu'da Sibirya soğukları hüküm sürüyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 04.02.2014 11:39:00

RADARHABER / ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışının ardından Sibirya soğukları hüküm sürmeye başlarken, gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 35 derece, Erzurum’da da hissedilir derecesi eksi 36 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede parçalı bulutlu ve soğuk hava etkili oluyor.Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 35, Ağrı'da 22, Erzurum ve Ardahan'da 19, Erzincan ve Iğdır'da ise 12 derece kaydedildi.Yetkililer nemle birlikte birkaç gündür aşırı soğukların Erzurum’da daha hissedilir olduğunu belirtti. Erzurum’da hissedilir hava soğukluğunun gece saatlerinde eksi 36 derece, gündüz ise eksi 16 derece olarak belirlendiği kaydedildi.
Öte yandan cadde ve sokakların buz tuttuğu, çok sayıda mazotlu aracın çalışmadığı Erzurum’da Atatürk Üniversitesi öğrencileri de soğuk çilesini kendi cep telefonu kameralarıyla görüntüledi.
Öğrenci evlerinin buz tutan camlarını ve perdelerin camlara yapıştığı anları görüntüleyen öğrencilerden Uğur Gökhan Bozo, “Erzurum çok soğuk. Öğrenci olmak da zor burada. Öğrenci evlerinin camları buz tuttu. Fırınların camları da buz tutuyor. Bu kadar soğuk” dedi.
Meteoroloji yetkilileri, yüksek kesimlerde kuvvetli, alçak kesimlerde ise doğu-kuzeydoğu yönlerinden orta kuvvette rüzgar beklendiğini, çığ tehlikesine karşı dikkatli olunmasını, bölgede sis görülebileceğini belirterek, vatandaşlara don ve buzlanmaya karşı uyardı.
Etiketler : Erzurum, hava, don, Sibirya,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler