Dünyada İlk! Zırhlı Ambulanslar Göreve Başladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 25.02.2016 18:57:00
Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne 1’i zırhlı 11 ambulans gönderildi.
Dünyada İlk! Zırhlı Ambulanslar Göreve Başladı

RADARHABER / ERZURUM 

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’ne 1’i zırhlı 11 ambulans gönderildi. 5.5 tonluk zırh ile çevirilen 11 ambulans, düzenlenen törenin ardından hizmete girdi. Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalar nedeniyle hasta ve yaralı alımlarının zora girmesi sebebiyle Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü hizmetine 1’i zırhlı 11 ambulans gönderdi. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulanslar, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde basın mensuplarına tanıtıldı. Bütün kapılarında zırh bulunan ambulansın, camlarının da kurşun geçirmez olduğu ve yaklaşık 450 bin liraya mal olduğu öğrenildi. Zırhlı ambulans yaklaşık 5,5 ton ağırlığında ve her tarafı, camları dahi olmak üzere zırhla kaplanmış durumda. Bu ambulanslar Türkiye'de bir ilk. Çünkü ambulansa dahi saldıran hain terörrist sadece PKK'lılar...
 
"HENDEK KAZANLAR AMBULANSI GÖRDÜĞÜ HALDE SİLAH SIKMAYA DEVAM EDİYOR"
Personelin can güvenliği sorunu yaşadığını aktaran Dr. Avar, şu ifadeleri kullandı: "Can güvenliği sorunu yaşıyoruz. Şu anda çatışma bölgesinde 6 tane ambulansımız hazır bekletiliyor 7 gün 24 saat şeklinde. Eğer o anda çatışma yoksa ve güvenlik teyidi alınmışsa vakalara ulaşıp alıyoruz ama bazen maalesef ambulans görüldüğü halde silahlı çatışmaya devam ediliyor, hendek kazanlar ambulansı gördüğü halde silah sıkmaya devam ediyorlar. Bu da tabi hem personelimize tereddüt oluşturuyor o alana girme konusunda. Bu da vaka alımlarımızı geciktiriyor."

 
ŞİMDİYE KADAR 10 AMBULANS ZARAR GÖRDÜ
Sur bölgesinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda bir dizi adım attıklarını ifade eden Dr. Avar, şöyle devam etti: "Biz o alanda çalışma koşullarını iyileştirme konusunda çadırlarımızı kurduk ısıtıcılarımızı, sobalarımızı gönderdik. Her gün üç öğün yemek servisi yapıyoruz personelimize, bundan dolayı personelimizin görevden çekilme, görevi kabul etmeme herhangi bir bildirimi olmadı. Tamamen özveri ile cansiperane görevlerini yerine getiriyorlar. Hem çatışma bölgesi hem de zaman zaman yaşanan toplumsal olaylardan dolayı şimdiye kadar 10 civarında ambulansımız gerek kurşun isabet etmesi, gerek alıkonulması gerekse de taşlanması sebebiyle zarar gördü ambulanslarımız." Açıklamanın ardından gönderilen ambulanslar, hizmet yerlerine doğru hareket etti.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler