Erzurum çok soğuk

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm BÖLGE Haberleri 25.12.2018 11:48:00
Kar yağışı ve soğuk hava, Erzurum’da yaşamı olumsuz etkiliyor.
Erzurum çok soğuk

Haber ve Fotoğraflar: Sinan AYDIN

 

RADARHABER / ERZURUM 

Kar yağışı ve soğuk havanın etkisi altına bulunan Erzurum’da, dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Erzurum ve Erzincan'da yoğun kar yağışı beklendiği uyarısında bulundu. Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, havanın az bulutlu ve açık, zaman zaman parçalı ve çok bulutlu geçmesinin beklendiği bölgede, gece saatlerinden itibaren Erzurum'un güney ve güneybatı kesimleri ile Erzincan genelinin aralıklarla yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Erzincan'da karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde olacağının ifade edildiği açıklamada, Erzurum'da ise kar yağışının etkili olmasının beklendiği, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceği bildirildi.

 

ARDAHAN EKSİ 14 DERECEYİ GÖRDÜ

 

Gece en düşük hava sıcaklığı ise eksi 14 derece ile Ardahan ve Kars’ta ölçüldü. Diğer illerde ise, Erzurum'da eksi 12, Ağrı'da eksi 7, Erzincan'da eksi 3, Iğdır'da eksi 2, Tunceli'de eksi 1 derece olarak ölçüldü. Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Tunceli'de 9, Erzincan'da 6, Iğdır'da 5, Ağrı'da 3, Erzurum'da 1 ve Ardahan'da sıfırın altında 1 derece olarak tahmin edildi.  Kar yağışı sonrası Kayak merkezlerinde de kar kalınlık dereceleri arttı.

 

BÖLGEDE 82 KÖY YOLU KAPALI

 

Yapışan ölçümler son unda Erzurum Palandöken'de 60, Kars Sarıkamış'ta 49, Erzurum Konaklı'da ise kar kalınlığı 28 santimetre ölçüldü. Meteoroloji ve Karayolları Bölge Müdürlükleri, bölgede gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı sonrası, Erzincan'da 67, Ağrı'da 8, Erzurum'da 7 olmak üzere toplam 82 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu açıklandı. Karayolları, İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri, kapalı yolları yeniden ulaşıma açmak için 24 saat mesai yapıyor.

 

SU DOLU BİDON DONDU

 

Daha çok soğuk havanın etkili olduğu Erzurum’da, vatandaşlar güçlükle günlük işlerini yapmaya çalışıyor. Sürücülerin araçların kaputuna battaniye sararak motoru soğuktan korumaya çalıştığı Erzurum’da, şadırvanlar da buz tuttu. Lalapaşa cami şadırvanında buz sarkıtları oluştu. Şadırvan önünde so doldurulduktan sonra unutulduğu tahmin edilen bir bidonun ise tamamen dolduğu görüldü. Soğuk ve yağışlı hava, insanlar kadar hayvanlarında yaşamını olumsuz etkiliyor. Kar üzerinde yürüyerek yiyecek bulma mücadelesi veren kazlar ve bir kedi, renkli görüntüler oluşturdu. Bir kedi ve köpeğin 6 saat soğuk havada aç ve susuz kalması durumunda hayatını kaybettiğini hatırlatan yetkililer, vatandaşların sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmada yardımcı olmalarını istediler.  

Foto Galeri
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler